4 idejas sveču dekoriem Latvijas svētkiem

Pats savām rokām 11.novembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Par godu Latvijas valsts svētkiem 11. un 18. novembrī daudzviet tiek organizēti svecīšu ceļi un cilvēki dodas tās nolikt piemiņas vietās. Šī ir lieliska iespēja, lai pašu spēkiem radītu skaistu sveču dekoru,ko novietot mājās uz svētku galda vai palodzes, papildinot sveču mēnesi.

1. Burciņu lukturīši

Lai izgatavotu svētku lukturīšus, būs nepieciešams:

  • tīra stikla burka (bez etiķetēm un vāka, burkas izmērs pēc izvēles, bet vislabāk izskatīsies 0,5 litru burka)
  • karstās līmes pistole un līme
  • lentas, mežģīnes, audums (sarkanbaltsarkanās krāsās)
  • guašas krāsas un matu laka
  • pērlītes (sarkanbaltsarkanās krāsās)
  • tējas sveces

Skaistu svečturi iespējams izgatavot, ņemot talkā sarkanbaltsarkanās lentītes, audumu vai mežģīnes. Ar karstās līmes palīdzību pie burkas piestiprini sarkana auduma strēmeli. Tad ar karsto līmi auduma vidū pielīmē baltu mežģīņu strēmeli.

Līdzīgi vari burciņu aplīmēt ar pērlītēm. Izmanto sarkanas un baltas pērlītes, lai radītu Latvijas karoga krāsu gammu. Tāpat vari izmantot citas krāsas pērles, lai no tām veidotu, piemēram, latvju zīmes.

Ja nav vēlmes burciņu dekoru veidot ar karstās līmes palīdzību, to iespējams arī vienkārši nokrāsot ar guašas krāsām. Lai guaša krāsas mitrumā uzreiz neizsmērētos, ja plānots lukturīti novietot ārā, kad krāsa nožuvusi, appūt to ar matu laku. Tā veidos nelielu aizsarga slāni krāsai un tā tik ātri neizsmērēsies.

Ekrānuzņēmums no video/LTV/ Panorāma

2. Latviskais brūkļeņu sveču dekors

Pavisam viegli vari radīt sarkanbaltsarkanu svētku svečturi, izmantojot dzērvenes. Šādu sveci iespējams veidot divos variantos.

  • stikla traukā ievieto vidēja izmēra baltu sveci, kurai apkārt apber dzērvenes.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Rimi Latvia

  • stikla traukā saber dzērvenes un tās aplej ar ūdeni. Tad trauka virspusē novieto peldošo sveci baltā krāsā.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Rimi Latvia

3. Peldošā zieda dekors

Papildini mājas interjeru vai svētku galdu ar sarkanbaltsarkanām sveču kompozīcijām. Piemēram, stikla glāzes apakšā saber baltus dekoratīvos akmentiņus, kas pieejami dažādos hobiju veikalos. Tad ievieto glāzē sarkanu ziedu un ielej ūdeni. Visbeidzot, virspusē novieto peldošo sveci. Lai dekors vairāk atbilstu Latvijas krāsām, vari izmantot sarkanus akmentiņus un sveci, bet vidū ievietot baltu ziedu.

Ekrānšāviņš/Pinterest

4. Sveču un pērļu dekors

Ātrs veids, kā radīt sveču kompozīciju, ir ņemt talkā sarkanas vai baltas sveces, kuras novieto uz balta šķīvja vai svečturī. Uz šķīvja vai svečtura pamatnes nober baltas un tumši sarkanas pērlītes. Var izmantot arī baltu pērlīšu un sarkanu lentīšu apvienojumu.

Tāpat var izmantot sarkanas ziedlapiņas, dzērvenes vai pat spalvas, ja ir vēlme nedaudz "izlauzties" no tradicionālajiem "rāmjiem".

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija