Izmēģini! Kā no plastmasas pudelēm radīt Ziemassvētku egli

Pats savām rokām 26.novembris 2019
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Ziemassvētki maziem soļiem tuvojas un pamazām visapkārt sāk parādīties šo svētku dekorācijas. Kāpēc gan šogad, kā vienu no dekoriem neizmantot no plastmasas pudelēm radītu svētku egli? Turklāt tā tiks nošauti divi zaķi ar vienu šāvienu - radīts dekors un dota otrā iespēja izmantotajām plastmasas pudelēm.

Vajadzēs:

  • Zaļas krāsas plastmasas pudeles (tādas ir, piemērma, dzērienam "Sprite"), tomēr, ja ir vēlme, var izmantot arī parastās - caurspīdīgās pudeles
  • Šķēres
  • Sveci
  • Koka kātu
  • Puķu podu
  • Smiltis

Vispirms plastmasas pudelēm jānogriež to apakšējās daļas. To, cik pudeles nepieciešams apstrādāt, nosaka koka kāta garums uz kura tās tiks "savērtas".

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad ar šķērēm pudeli sagriež strēmelēs, griežot no apakšas uz augšu līdz korķa daļai. Centies griezt strēmeles aptuveni vienādā platumā. Tad ar roku tās atloci, lai veidotos tāda kā "zvaigzne".

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad ar sveces liesmu nedaudz pakausē izveidotos "starus" pa posmiem, veidojot grubuļainu reljefu, lai plastmasas pudeles skaras vairāk līdzinātos egļu zariem (skat. 2. attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Sagatavoto koka kātu ar smilšu palīdzību iestiprini puķu podā. Kātam jābūt stingri nostiprinātam, lai "egle" kādā brīdī nesagāztos.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad koka kāts nostiprināts, ņem sagatavotās pudeļu skaras un caur korķu caurumiem saver vienu uz otras, noklājot visu kātu. Pudeles ver tā, lai korķa daļa būtu vērsta uz leju, bet skaras - uz augšu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad pudeles skaras savērtas, kāta galā vari uzspraust zvaigzni, vai kādu citu egļu rotājumu. Rotājumus un lampiņas vari pievienot arī plastmasas skarām, tādejādi piešķirot "eglītei" īstu svētku noskaņu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rezultāts:

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija