Kā pašam uztaisīt "kustīgu" Valentīna dienas apsveikuma kartīti

Pats savām rokām 3.februāris 2020
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Lai gan Valentīna diena būs tikai nākamnedēļ, jau tagad ir laiks domāt par veidiem, kā kādu pārsteigt šajos svētkos. Īpaša dāvana noteikti būs paša radīta apsveikuma kartīte. Šī neparastā kartīte kalpos arī kā burvīgs pārsteigums, kas noteikti neatstās vienaldzīgu tās saņēmēju.

Vajadzēs:

  • papīru;
  • dekoratīvo papīru, kas ir nedaudz cietāks par parasto papīra lapu;
  • caurspīdīgu plēvi;
  • dažādu krāsu marķierus;
  • līmi.

Process:

Vispirms uz balta papīra gabala uzzīmē vai uzraksti savu vēstījumu. Ja izvēlies rakstīt, tad burtus zīmē lielus, ar aizkrāsojamu vidu. Zīmējumam vai vēstījumam noteikti jābūt krāsainam, bet tā kontūrai - melnai.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad no caurspīdīgās plēves izgriez tieši tāda paša lieluma gabalu, kāda ir uzzīmētā kartīte. Uzliec to pa virsu zīmējumam un apvelc ar melnu marķieri zīmējuma kontūras, taču neaizkrāso zīmējumu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Vienu no plēves šaurajām malām pielīmē pie papīra loksnes tā, lai plēve būt viegli pāršķirama. Salīmētajai malai piestiprini dekoratīvā papīra strēmeli (skat. attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums no YouTube

Starp plēvi un papīru ievieto baltu papīra strēmeli, kas pēc izmēra atbilst kartītei. Baltās papīra sloksnes augšējai daļai jābūt nedaudz garākai, lai to var pārlocīt pār plēvi un papīrs vieglāk slīdētu (skat. attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tagad laiks no dekoratīvā papīra izveidot kartītes ietvaru. No dekoratīvā papīra izgriež gabalu, kas platuma ziņā atbilst apzīmētās papīra sloksnes gabalam, bet garuma ziņā ir divas reizes garāka.

Pārloki dekoratīvo papīru uz pusēm un augšdaļā izgriez taisnstūra caurumu. Nedaudz atloki dekoratīvā papīra apakšējo malu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad abas kartītes daļas sagatavotas, apakšējā daļā novieto sagatavoto vēstījumu/zīmējumu un pārloki tam pāri dekoratīvā papīra daļu ar caurumu, kurai lejā pārloki atlocīto daļu un pielīmē to ar papīra līmi.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rezultātā būs radīta apsveikuma kartīte ar kustīgu efektu - kad tās saņēmējs aiz vienas malas pavilks kartīti, attēls no menbalta kļūs krāsains.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija