Neparasta ideja, kā no izlasītajiem žurnāliem radīt žurnālgaldiņu

Pats savām rokām 20.februāris 2020
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Glancētie žurnāli joprojām daudziem ir neatņemama dzīvesveida sastāvdaļa - vai tie būtu tā dēvētie sieviešu žurnāli, mākslas, arhitektūras, sporta vai interjera, entuziastiem to uzkrājums veidojas ātri. Bet ko darīt, kad viss jau pārlasīts un katrs nākamais žurnāls tikai palielina kaudzi, kas jau sāk krāt putekļus? Galvenais- nemet tos ārā! Lūk, ideja pavisam vienkāršam žurnālgaldiņam, kas uzreiz veiks trīs būtiskas funkcijas - kalpos kā ērts galdiņš, uz kura novietot nākamo žurnāla numuru, būs interesants interjera priekšmets un ar tādu nebūsi radījis liekus atkritumus. Ķeramies pie darba!

Vajadzēs:

  • aptuveni 40 izlasītus žurnālus (ja galdiņu vēlies zemāku, pietiks ar 20 žurnāliem);
  • 2 nevajadzīgas jostas (ja galdiņš plānots mazāks, pietiks ar vienu jostu);
  • gumijas;
  • biezu kartonu;
  • karstās līmes pistoli un līmi;
  • paplāti vai citu plakanu virsmu.

Process:

Vispirms žurnālus saritini rullī un nostiprini ar gumiju. Šādi jāsarullē visi žurnāli. Lai process nešķistu garlaicīgs, vari to darīt, piemēram, kamēr skaties kādu televīzijas pārraidi.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad žurnāli saritināti, tos vertikālā stāvoklī izkārto aplī. Žurnālus nostiprini ar jostu, kuru apjoz izkārtotajiem žurnāliem un savelc, lai tie stāvētu stabili.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Žurnālgaldiņa pamats ir gatavs. Ja galdiņu vēlies zemu, tad tagad atliek vien tā virspusē ar līmi piestiprināt paplāti vai citu pamatni, kas kalpos par galdiņa virsmu.

Ja vēlies, lai galdiņš ir augstāks, izveido vēl vienu pamatni no žurnāliem, kas sastiprināti ar jostu. No kartona izgriez apli un ar karstās līmes palīdzību piestiprini to vienas no pamatnes virspusēm.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ar līmi noklāj arī piestiprinātā kartona virspusi un uz tā novieto otru saritināto žurnālu pamatni.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Visbeidzot žurnālu virspusē piestiprini, piemēram, paplāti vai kādu citu virsmu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rezultātā ne tikai būs lietderīgi izmantota nevajadzīgā makulatūra, bet iegūts unikāls interjera priekšmets, kas noteikti radīs brīnišķīgu akcentu istabā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija