4 idejas nelielai vasarnīcas terasei

Pats savām rokām 24.maijs 2020
 
Publicitātes foto
Gada siltajā laikā labprāt uzturamies vasarnīcā, tāpēc noteikti ir vērts padomāt par to, kā pēc iespējas ērtāk iekārtot gan pašu vasarnīcu, gan tās terasi vai nojumi, lai pēc iespējas vairāk laika varētu patīkami pavadīt svaigā gaisā. IKEA interjera dizainers Dariuss Rimkus dalās ieteikumos, kā par nelielu naudu pārvērst vasaras oāzē pat pašu šaurāko terasi.

1. Miera osta atpūtai

Terase ir ideāli piemērota kafijas tasei no rīta, saules peldēm dienā un gariem, siltiem vakariem. Lai terase būtu ērta un praktiska, interjera dizainers iesaka izvēlēties pārveidojamas mēbeles.

“Krēsli ar nolaižamu atzveltni ir ļoti ērti atpūtai un lieliski der arī maltītes ieturēšanai ārā. Kad tie nav nepieciešami, tos var viegli salikt, lai atbrīvotu vietu, piemēram, rītarosmei,” saka interjera dizainers.

Viņš uzskata, ka pat vecu un šauru terasi var pārvērst miera ostā. Mājīgumu var viegli radīt ar dažādiem interjera priekšmetiem - tekstilizstrādājumiem un apgaismojumu.

Interjera dizainers piebilst, ka visātrāk kaut ko var mainīt ar tekstilizstrādājumiem. Izvēlies saskaņotu toņu spilvenus un sēdvietas paliktņus krēsliem un soliem. Efektīgi izskatās arī paklāji, kas vizuāli norobežo atpūtas zonu; paklāji, kas ir piemēroti lietošanai ārā, ir ļoti viegli tīrāmi un patīkami basām pēdām.

Publicitātes foto

2. Ēdamzona

Maltīšu ieturēšana ārā ir viens no jaukākajiem vasaras piedzīvojumiem. IKEA interjera dizainers stāsta, kā terasi vasarā izmantot kā vasarnīcas virtuves paplašinājumu vai kā atsevišķu telpu ēšanai. Ja terasē vietas nav daudz, labākais risinājums būs saliekamas mēbeles.

Publicitātes foto

Mēbeļu izvēlē ir jāpievērš uzmanība tam, lai izvēlētās mēbeles būtu piemērotas lietošanai ārā, jo šādām mēbelēm nekaitē laikapstākļu ietekme. Telpām paredzētas mēbeles pat slēgtā balkonā var bojāt krasās temperatūras izmaiņas, tieša saules gaisma un mitrums.

Publicitātes foto

3. Dārzs uz terases

Interjera dizainers apgalvo, ka pat vismazākajā terasē ir iespējams izveidot zaļojošu dārziņu garšaugiem un dārzeņiem. Tas priecēs acis ar sulīgu zaļumu, ļaus atpūsties, meditatīvā mierā apkopjot augus, un baudīt gardas, veselīgas dabas veltes. Ja vietas ir maz, svarīgi vairāk izmantot sienas, un te neaizvietojami palīgi būs āra apstākļiem piemēroti organizēšanas risinājumi.

Publicitātes foto

“Āra plauktu var iegādāties pat tikai par desmit eiro, un tajā var ērti salikt puķupodus un kastes. Pie sienas paneļa var izveidot vertikālu dārzu, pēc nepieciešamības papildinot ar plauktiem un āķiem. Garšaugus, zaļumus un puķes var audzēt arī iekaramos podos, ko novieto uz margām. Ja pavasaris un siltums kavējas, var izmantot plaukta pārsegu, kas to pārvērtīs kompaktā siltumnīcā,” iedrošina dizainers.

4. Bērnu stūrītis

Terasē var iekārtot ļoti jauku rotaļu stūrīti mazajiem, tikai jāgādā, lai tur būtu pēc iespējas drošāk.

Publicitātes foto

“Daudzas mūsu bērnu mēbeles var lietot gan telpās, gan ārā. Tās ir piemērotas tieši bērniem, un derēs gan zīmēšanai un rotaļām, gan maltītes ieturēšanai. Mazie noteikti būs sajūsmā, ja varēs ēst paši pie sava galda! Bērnu mēbeles ir vieglas, taču stabilas, un atvases varēs palīdzēt iznest visu ārā dārzā. Ja terases grīda nešķiet gluži piemērota vieta rotaļām, to var pārklāt ar paklāju, kas piemērots lietošanai ārā.”

Lai rotaļlietas varētu ērti un ātri pārvietot no istabas ārā un atpakaļ, vislabāk tās salikt kastēs vai grozos. Piemēram, caurspīdīgās plastmasas kastēs viss būs pārskatāms un ātri atrodams, rotaļlietas būs ātri sakārtojamas un pasargātas no mitruma un netīrumiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija