Iedvesmai! Burvīgs Adventes "vainags" no tukšām metāla bundžām

Pats savām rokām 25.novembris 2020
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Neticami, bet jau šīs nedēļas beigās gaidāma pirmā Advente, kas aizsāks Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Šogad gaisma un šī laika burvība cilvēkiem ir īpaši vajadzīga, tāpēc varbūt pat ieteicams ļauties un mājās iekārtot vairākus Adventes vainagus? Piedāvājam ātru un ērtu veidu, kā tukšas bundžas pāvērst būrvīgos svečturos, kurus izkārtot Adventes laikam. Turklāt bundžu vietā varam izmantot arī burkas, krūzes, bļodas vai ko citu.

Vajadzēs:

  • 4 tukšas bundžas ar nogrieztiem vākiem;
  • 4 garās sveces (krāsa pēc izvēles);
  • sūnas;
  • Ziemassvētku ornamentus (pēc izvēles);
  • lentas;
  • karstās līmes pistoli un līmi.

Process:

Šādu vainagu izveidei nepieciešama vien radošā dzirksts. Bundžu vai burku izmantošana piešķirs kompozīcijai tā dēvēto "rustic" stilu, kura pamatā ir mājīguma radīšana.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Vispirms jānoformē tukšās bundžas vai burkas. Izmanto platākās lentas par pamatni, ja vēlies noklāt lielāku laukumu uz bundžas. Lentu piestiprini ar karstās līmes palīdzību. Vari arī bundžas vienkārši apsiet ar šaurāku lentu. Viss atkarīgs no iedvesmas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

Izvēlētos Ziemassvētku ornamentus pie lentas var pielīmēt ar līmi vai izmantot šaurāku lenti to piesiešanai, ja nevēlies, lai uz ornamenta paliktu līmes pēdas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja vēlies svečturus attiecīgi sanumurēt, ir vairākas iespējas kā to panākt. Dotajā paraugā ir izmantotas veikalā nopērkamas uzlīmes ar tāfeles krāsu. Taču numuru radīšanai var izmantot arī papīru, tos var izveidot, piemēram, no nelieliem čiekuriem vai Ziemassvētku ornamentiem, kurus ar līmes palīdzību pielīmēt pie bundžas izkārtotus vēlamā cipara formā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Kad bundžas vizuālais noformējums ir pabeigts, sapildi to ar sūnām. Ja ir tāda iespēja, tad sūnas vari atrast mežā un tad tās izkaltēt, taču dekoratīvas sūnas ir iespējams nopirkt arī rokdarbu veikalos vai pasūtīt internetā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Visbeidzot, sūnās iestiprini sveces. Lai sveces labāk turētos, to apakšdaļā izurb caurumu un ievieto tajā koka irbuli. Tad irbuļa galu iestiprini sūnās.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Šādus svečturus vari izkārtot uz palodes vai, piemēram, galda vidū. Turklāt to izkārtojumu var mainīt, bet izrotātās bundžas vēlāk izmantot kā Ziemassvētku dekorus.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Avots 2

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija