Vajadzēs:
- apelsīnu;
- krustnagliņas;
- kanēļa standziņas;
- rozmarīnu;
- svaigas dzērvenes;
- muskatriekstus.
Process:
Vispirms lielā katlā ielej ūdeni - jo lielāks būs katls, jo vieglāk un ilgāk būs iespējams piepildīt māju ar Ziemassvētku smaržu. Ielej katlā ūdeni un liec to vārīties uz mazas uguns.
Pievieno ūdenim krūzi svaigu dzērveņu.
Tad ņem divus rozmarīna zariņus un ieliec tos katlā pie dzērvenēm.
Tad nogriez divas šķēles apelsīna un ieliec tās katlā. Ja katls ir ļoti liels, vari vēlāk pievienot vēl pāris apelsīna šķēles.
Tad ieber katlā ēdamkaroti krustnagliņu un pievieno divas tējkarotes sasmalcinātu muskatriekstu.
Visbeidzot, pievieno 4 kanēļa standziņas.
Katlam vāroties, māja piepildīsies ar īstu Ziemassvētku smaržu.
Komentē