Dod otro elpu lietotām svecēm! Vienkāršā veidā pagatavo savu gaumīgo sveci

Pats savām rokām 2.janvāris
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Anete Ošleja
 
Gada aukstākie mēneši ir tas laiks, kad mēs ikviens mājās jūtamies patīkamāk, ja aizdedzinam kādu svecīti. Svētki ir pagājuši un varbūt tev ir aizķērusies, kāda Ziemassvētku eglītes svecīte, kurai nevari atrast pielietojumu, vai arī pēc svētkiem ir palikušas pus izdegušas sveces, tad ir lielisks risinājums, dod tām "otru" dzīvību. Pagatavo pats savu īpašo svecīti, kuras pagatavošana neaizņems daudz laika, taču iznākums būs brīnišķīgs!

Vajadzēs:

  • Sveču vasks jeb parafīns vai svece;
  • vaska krītiņš sev tīkamā tonī (ja izmantosi sveču vasku vai baltu sveci);
  • čiekuri;
  • sveču daktis;
  • stikla bļoda;
  • katls;
  • ūdens;
  • karote;
  • virtuves knaibles/stangas

Process:

1. Ja izmantosi sveču vasku jeb parafīnu, tad liec to bļodā. Savukārt, ja izmantosi jau gatavu sveci, tad ņem nazi un sagriez to mazākos gabaliņos.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Kad bļodā ir ievietots sveces vasks, tad salauz un pievieno klāt vaska krītiņu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Ielej katlā ūdeni, virs katla novieto bļodu ar sveci un krītiņu, ļauj tiem izkust.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

4.Kad vasks un krītiņi ir jau pakusuši, ik pa laikam šķidrumu apmaisi, lai kušana notiktu ātrāk un vienmērīgāk.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Brīdī, kad abas sastāvdaļas ir izkusušas, tad ņem čiekuru un aptin ar sveču dakti. Ja iepriekš izmantoji jau gatavo sveci, kuru sagriezi mazākos gabaliņos, tad iepriekšējo dakti var izmantot jaunās sveces pagatavošanā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Kad čiekurs ir aptīts ar dakti, ņem knaibles, saķer to un mērcē iekšā izkausētajā vaskā. Esi uzmanīgs, neapdedzinies!

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Čiekuru vairākkart iemērcē šķidrumā tā, lai tas "apaugtu" ar vasku. Iemērc to, mazliet pagaidi, lai sakalsts, tad iemērcē atkārtoti. Šo procesu atkārto tik ilgi, cik vien iespējams. Jo vairākas reizes čiekuru iemērksi vaskā, jo lielāka svece un ilgāka degšanai tai būs.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Kad esi sapratis, ka svece ir pietiekami liela, cik vēlies, tad atstāj to sausā vietā, lai tā nožūst. Brīdi, kad vasks ir nožuvis svece ir gatava! Ņem sērkociņus vai šķiltavas, aizdedzini un izbaudi!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Sveces pagatavošana ir pavisam vienkārša. Svarīgi atcerēties pirms čiekura mērkšanas vaskā esi uzmanīgs un neapdedzinies! Aizdedzot čiekura sveci neatstāj to bez uzraudzības!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija