Burvīga dāvana! Izveido savu "kustīgo" mini foto albumu

Pats savām rokām 3.februāris 2021
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Anete Ošleja
 
Vienmēr ir patīkami saņemt dāvanas, kuras kāds no tuvajiem cilvēkiem ir gatavojis pats. Tāpēc izmēģini pavisam vienkāršu veidu, kā pagatavot savu personalizēto "kustīgo" mini foto albumu, kurā vari ievietot skaistus fotomirkļus vai ierakstīt novēlējumus. Šāda dāvana noderēs dažādos svētkos, kuros vēlēsies iepriecināt savus mīļos cilvēkus! Tev būs nepieciešami tikai daži materiāli, kurus vari atrast mājās!

Vajadzēs:

  • 2 lapas A4 izmēra krāsains kartons (krāsa pēc paša vēlmes);
  • 1 lapa A4 izmēra balts papīrs;
  • lineāls;
  • zīmulis;
  • šķēres;
  • līmes zīmulis.

Process:

1. Paņem krāsaino kartonu, balto lapu, lineālu, zīmuli un šķēres. Lai varētu sākt veidot mini foto albumu, tev sākotnēji ir nepieciešams izgriezt 10 kvadrātus.

Paņem krāsaino papīru, lineālu un zīmuli. Nomēri piecus kvadrātus izmērā 6cm x 6cm, izgriez. Tad ņem balto lapu un uzzīmē piecus kvadrātus izmērā 5cm x 5cm, izgriez.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Kad visi 10 kvadarāti ir izgriezti, tad ņem talkā līmes zīmuli. Paņem vienu krāsaino kvadrātu un vienu balto. Balto kvadrātu uzlīmē virsū krāsainajam. Uzlīmē to tā, lai tas atrastos centrā un no visām krāsainā kartona malām atrastos vienādā atstatumā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. To atkārto ar visiem kvadrātiem, beigās iegūstot piecus vienāda izskata četrstūrus.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Kad visi 10 kvadrāti ir salīmēti kopā. Ņem otru kartona lapu un nogriez 6 cm garu strēmeli, visā lapas garumā. Uz šīs strēmeles līmēsim klāt kvadrātiņus.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Taču pirms sāksim līmēt kvadrātus virsū papīram. Uzliec vienu kvadrātu virsū uz papīra, tieši pie malas. Paņem zīmuli un novelc līniju.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Pēc tam noņem kvadrātu. Paņem lineālu un aiz novilktās līnijas nomēri 4cm un novēlc četras identiski vienādas līnijas, 1cm atstatumā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Pēc tam ieloci papīru, tur kur ir uzzīmētās līnijas. Paņem lapu rokās un pie katras līnijas ieloc to.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Kad tas ir izdarīts, paņem līmes zīmuli, vienu iepriekš sagatavoto kvadrātu un uzklāj līmi uz vienas no malām. Pēc tam šo kvadrātu uzlīmē uz kartona loksnes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Ņem nākamo kvadrātu, uzklāj līmi uz vienas no malām un pielīmē to vietā, kur ir atzīmēta pirmā 1cm līnija. Lapiņu uzlīmē tieši virsū uz līnijas. To visu atkārto arī ar pārējiem kvadrātiem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

10. Pēc tam paņem kartona lapu no, kuras izgriezi garo strēmeli un nomēri 12cm x 2cm. Izgriezt šādu taisnstūri. Kad tas ir izgriezts, novieto zem jau esošas kompozīcijas. Kad esi novietojis zem kompozīcijas, tad manīsi, ka šis taisnstūris ir par garu, tāpēc galos tam uzliec līmi un pielīmē pie garās papīra strēmeles, zem pirmā kvadrāta.

Ekrānuzņēmums no Youtube

11. Šo soli bija nepieciešams veikt, jo tādējadi tavs mini foto albums varēs "kustēties".

12. Lai padarītu šo albumu pievilcīgāku vari apakšējo garo malu izveidot par trīstūri. Paņem lineālu, nomēri lapas vidu, novelc divas slīpas līnijas un izgriez. Tādējādi iegūsi trīstūrveida formu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

"Kustīgais" mini foto albums ir gatavs! Pavelkot aiz trīstūrveida apakšējās malas, augšējie četrstūri kustēsies un sekos viens aiz otra!

Tagad atliek vien tajā ielīmēt vēlamās fotogrāfijas, vai ierakstīt novēlējumus un pasniegt to, kā dāvanu Valentīndienā vai citos svētkos saviem mīļajiem!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija