Aizraujošiem vakariem! Pagatavo attīstošo puzli, kas patiks gan lieliem, gan maziem

Pats savām rokām 11.februāris 2021
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Anete Ošleja
 
Pagatavo pats savu attīstošo puzli bērniem. To var izveidot tikai pāris minūšu laikā un tev būs nepieciešamas tikai četras lietas, lai ko tādu pagatavotu. Ar šīs puzles palīdzību tavs bērns varēs mācīties veidot dažādas figūras, kā arī vienkārši labi pavadīt laiku. Šī pavisam vienkāršā puzle spēs aizraut arī pieagušos. Sarīko ar saviem mājiniekiem turnīru, kurš spēs salikt visvairāk dažādas figūras! Lieliska puzle gan maziem, gan lieliem!

Vajadzēs:

  • 12 kokteiļa salmiņi trīs krāsās (piemēram, četri zaļi, četri rozā, četri dzelteni);
  • šķēres;
  • aukla;
  • divas adatas.

Process:

1. Paņem pirmos vienas krāsas salmiņus, auklu, adatu un šķēres. Adatas vietā vari izmantot arī stiepli. Nogriez garu auklas gabalu un iever to adatā. Tas būs nepieciešams, lai vieglāk dabūtu auklu cauri salmiņiem. Iever adatā auklu. Ņem pirmo salmiņu un izvelc cauri auklu. Atkarto to ar visiem četriem salmiņiem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Kad visi četri salmiņi ir savienoti kopā. Paņem otru auklas galu un to iever otrā adatā un vēlreiz izver cauri pēdējam salmiņam. Tādējādi pēdējā salmiņa viducī būs divi auklas pavedieni.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Kad esi to izdarījis, ņem otras krāsas trīs salmiņus. Ar to adatu, kuru tikko izvilki auklu cauri salmiņam, izvelc cauri jaunās krāsas salmiņam.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Atkārto to atkal ar trim salmiņiem, tā lai izveidotos liels taisnstūris.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Kad tas ir izdarīts, paņem to adatu, kuru tikko neizmantoji un izver pēdējam salmiņam cauri vēlreiz. Tā pat, kā tu to darīji iepriekš.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Izmantojot šo pašu adatu ņem pārējos salmiņu un atkārto jau iepriekš veikto. Izver cauri auklu. Pēdējam salmiņam otro auklas galu izver cauri, viss tāpat, kā iepriekš.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Kad tas ir izdarīts, tev būs palikuši pāri divi salmiņi, katrs savā krāsā. Šim lielajam taisnstūrim pie pēdējiem salmiņiem gan augšpusē, gan apakšpusē būs palikuši auklas gabali. Katru no šiem salmiņiem pievieno klāt kompozīcijai, vienu augšpusē, otru apakšpusē.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Pēc tam izver abas adatas no diega un paņem jaunu aukas gabalu un iever to adatā. Izver šo auklu cauri pirmās krāsas četrstūrim, sākot no apakšas un tā ar adatu apej apkārt tā perimetram. Beigās tev vajadzētu šai kompozīcijai izskatīties tā, ka abos lielā tainstūra galos ir aukla. Kopā četri auklas gabaliņi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Beigās šos galus sasien stingri kopā. Abu pušu augšējos auklas gabalus un atsevišķi abus apakšējos gabalus. Nogriez lieko auklu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Puzle ir gatava!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija