Nomierini satraukto prātu un izveido savu antistresa rotaļlietu

Pats savām rokām 24.februāris 2021
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Anete Ošleja
 
Mūsdienu dzīves rimts ikvienam ir ļoti satraucošs un ne reti stresa pilns. Mēs ikviens zinām, ka ir tādas antistresa bumbiņas, kuras var iegādāties veikalos, tādējādi tās var palīdzēt samazināt trauksmi. Tomēr, ko darīt brīžos, kad pašlaik nav iespējams iegādāties šādu bumbiņu vai arī tuvākajā pārtikas veikalā tādas nepārdod? Izveido to pats! Radi pats savu nomierinošo rotaļlietu!

Vajadzēs:

  • Divas dažādu krāsu A4 formāta lapas;

  • līmes zīmulis;

  • šķēres;

  • lineāls;

  • zīmulis.

Process:

1. Paņem krāsaino lapu, zīmuli un lineālu. Novieto lineālu pie lapas īsākās malas un ievelc īsu līniju 6 cm, 11 cm, 15 cm, 18 un 20 cm. Šādas pašas atzīmes izdari arī uz otrās īsākās lapas malas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Kad šīs atzīmes ir atliktas, tad papildus tev būs jāveic atzīmes šādās iedaļās - 5 cm, 10 cm, 14 cm, 17 cm, 19 cm.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Kad tas ir paveikts, tad savieno ar lineālu atzīmētās līnijas. Savieno 6cm kopā ar otrā malā atlikto 5 cm, 11 cm kopā ar 10 cm, un tā tālāk. Pēc tam paņem šķēres un griez tur, kur ir novilktas līnijas. Kopā tev jāsanāk 10 atsevišķiem gabaliem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Kad esi izgriezis, tad tev būtu jāsanāk šādiem gabaliem. To pašu atkārto arī ar otras krāsas papīru. Liekie, mazie, šaurie papīra gabali tev nebūs vajadzīgi. Tos tu vari izmest, atstājot tikai lielākos.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Kad visi papīri ir izgriezti, tad paņem līmes zīmuli. Paņem lielākos abu krāsu papīra gabalus un to galus nosmērē ar līmi, liec klāt tādas pašas krāsas nākamā izmēra gabalu. (piemēram, ja tev ir zilas un rozā krāsas papīrs, tad zilajam pielīmē klāt zilo, bet rozā papīram rozā gabaliņu) Šo procedūru atkārto ar visiem papīra gabaliem, turpinot tos līmēt tādā pašā secībā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Pēc tam, kad tas ir izdarīts, ņem vienas krāsas papīru. Platāko galu ieloki uz pusēm. Atloki vaļā, tur būs palikusi locījuma līnija. Pēc tam ieloki pie līnijas trīssturi. To pašu izdari ar otras krāsas papīru, bet trīsstūri ieloki pretējā virzienā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Tad ieliec vienas krāsas papīru iekšā otrā. Vienu trīsstūri otrā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Piemēram, ja zilās krāsas papīra loksni ievietoji rozā krāsas papīrā, tad apgriez otrādi šo savienojumu un pārloki tam pāri zilo papīru.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Tad ņem otru papīra strēmeli, šajā gadījumā rozā krāsas un pārloci pāri zilās krāsas papīram. Tādējādi radīsies trīsstūris. Šo procesu turpini, līdz strēmeļu galam. Tev veidosies "gliemeža" veida kompozīcija, jo papīrs paliks arvien šaurāks.

Ekrānuzņēmums no Youtube

10.Pāri palikušo papīra daļu nogriez.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tava pašdarinātā antistresa rotaļlieta ir gatava! Pēc saviem ieskatiem to vari locīt, veidot, kā vien vēlies, tādējādi sevi nodarbinot un aizmirstot par raizēm!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija