Locīšanas tehnika, lai no lentes iegūtu rozi pavasara ziedu kronim

Pats savām rokām 4.marts 2021
 
Ekrānuzņēmums
Saulei spīdot spožāk, gribas arī savu garderobi atdzīvināt ar košiem aksesuāriem. Īpaši pēc ziemas mājsēdēm un tuntulēšanās. Šāda matu rota ļaus ne tikai pašai sajusties kā pavasara valdniecei, bet noteikti neatstās vienaldzīgus arī citus.

Vajadzēs:

  • platu zīda lentu (krāsa pēc izvēles);
  • matu stīpiņu;
  • karstās līmes pistoli un līmi.

Process:

Vispirms izklāj sev priekšā lentu. Jo garāka būs lente, jo biezāka roze, taču nevajag pārspīlēt, tad rozes var neiznākt.

Izklāto lentu pusē pārloki - ņem augšējo malu un pārloki horizontāli pāri viduslīnijai, lai tās gals atrastos no tevis labajā pusē (skat. attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums

Tad apakšējo daļu pārloki pāri centram, lai tā atrastos augšpusē (skat. attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums

Ņem labajā malā esošo pārlocīto augšējās lentas daļu un pārloki to horizontāli pāri locījuma vietai (skat. attēlu zemāk).

Ekrānuzņēmums

Augšpusē esošo lentes daļu pārloki pār vidus daļu uz leju. Šādi katru lentas pusi turpini pārlikt vienu otrai pāri pretējā virzienā.

Ekrānuzņēmums

Kad lente salocīta kvadrātā, satver to aiz galiem un nedaudz izritini (skat. attēlu zemāk). Galus sasien ar diegu vai smalkāku lentu.

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Tad ar vienu roku satver vietu, kur ap lentas galiem apsiets diegs, ar otru roku satver vienu no lentes galiem un sāc to lēnām vilkt, lai audums sakrokotos.

Ekrānuzņēmums

Rezultātā no lentes iegūsi "ziedu", kas līdzināsies rozei.

Ekrānuzņēmums

Tagad vien atliek ar karstās līmes palīdzību šos ziedus piestiprināt pie matu stīpas. Tos, protams, var izmantot arī citos veidos, piemēram, apģērba vai sadzīves priekšmetu dekorēšanā. Vari pārsteigt kādu ar šādu "rožu" pušķi dzimšanas dienā, piestiprinot auduma rozes pie koka irbuīšiem, kas nokrāsoti zaļā krāsā. Iespēju ir daudz.

Ekrānuzņēmums

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija