"Vārām ziepes"? Izveido skaistas ziepes, kuras izskatās pēc zieda

Pats savām rokām 9.aprīlis 2021
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Laikā, kad roku mazgāšana ir tik nozīmīga, lai pasargātu sevi, izveido skaistas ziepes savai vannas istabai. "Vāri ziepes" kopā ar bērniem, šī būs interesanta nodarbe gan lieliem, gan maziem!

Vajadzēs:

  • ziepes;
  • ēdiena krāsviela;
  • karote;
  • bļodiņa;
  • katliņš, kurā izkausēt ziepes uz plīts vai mikroviļņu krāsns;
  • cepampapīrs.

Process:

1. Paņem ziepes. Ja tev mājās ir mikroviļņu krāsns, tad ieliec ziepes bļodiņā un ievieto mikroviļņu krāsnī. Ja tomēr nav, tad ieliec tās bļodiņā vai katliņā, uzliec uz plīts un izkausē ziepes.

2. Kad ziepes ir izkausētas, mazliet pagaidi, lai atdziest un pievieno klāt pārtikas krāsvielu, kādā tu veidosi savas rozes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Pievieno klāt pārtikas krāsvielu, samaisi, lai krāsa ir viendabīga.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Paņem cepampapīru un uz tā uzlej ziepes, mazās formiņās. Nelielu daudzumu ziepes neizlej uz papīra, tās tev būs vēlāk nepieciešamas. Atstāj izlietās ziepes uz divām minūtēm atdzist.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Paņem vienu no gabaliņiem un sarullē, apakšu piespied. Pēc tam ņem nākamo un apliec apkārt sarullētajai ziepei, lēnām veidojot rozes formu. Rūpīgi salipini malas kopā, lai tās turētos cieši. To atkārto tik ilgi, cik lielu vēlies rozi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Kad esi izveidojis vēlamo rozes lielumu, tad apakšējo daļu nogriez, lai tā būtu taisna. Paņem atlikušās šķidrās ziepes un tajā iemērc to rozes galu, kurš tikko tika apgriezts.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Sakārto rozes ziedlapiņas jeb atloki, lai tā izskatās līdzīgāka īstajam ziedam. Un tavas ziepītes ir gatavas!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja vēlies ziepes vari izveidot kā īstas rozes. Tādā gadījumā tev būs nepieciešams mākslīgais zieds, piemēram, roze. Noņem nost no kātiņa zieda galviņu un uzspraud savas rozes ziepes, tādējādi tu pašgatavotās ziepes vari pasniegt kādām kā davanu!

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija