Vajadzēs:
- tomāts;
- nazis;
- karote;
- caurduris;
- olu čaumalas;
- zeme;
- ūdens.
Process:
1. Pārgriez gatavu tomātu uz pusēm. Ar karotes palīdzību izņem ārā sēklas.
2. Izņemtās sēklas ievieto caurdurī un ar pirkstu nospied nost tomāta "mīksto" daļu. Tev būs nepieciešamas tikai sēklas. Kad tas ir izdarīts, noliec sēklas sausā, saulainā vietā uz piecām līdz septiņām dienām, lai tās izžūst.
3. Kad sēklas ir izžuvušas, paņem veselu olu čaumalu, ievieto tajā zemi.
4. Pēc tam ieliec sēkliņas un mazliet tās apber ar zemi. Samitrini zemi, lai būtu mitra vide, kur sēklām dīgt.
5. Novieto olu čaumalas sausā un saulainā vietā. Ik pa laikam samitrini zemi.
6. Pēc kāda laika, kad tomātu sēkliņas ir izdīgušas un redzi stādiņus, ir laiks tos stādīt zemē.
7. Stādīsi tos zemē kopā ar visu olu čaumalu, jo tas ir dabīgais mēslojums. Taču pirms to likt zemē, mazliet saspied, lai čaumala saplaisā.
Tagad atliek vien gaidīt gardos tomātus. Neaizmirsti ik pa laikam tos aplaistīt!
Komentē