Karstai vasarai! Pašu rokām darināts vēdeklis

Pats savām rokām 8.jūnijs 2021
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Klāt ir vasara. Dienas kļūst ar vien saulainākas un karstākas. Karstajās vasaras dienās katrs cenšas atveldzēties, kā vien māk - peldot, ēdot saldējumu, sēžot pie ventilatora. Tomēr atrodoties dabā, kur nav pieejama elektrība, nevarēsi izmantot ventilatoru. Tāpēc LifeHacks dalās ar padomiem, kā uztaisīt skaistu un praktisku vēdekli, kuru varēsi izmantot jebkurā vietā!

Vajadzēs:

  • A4 krāsains papīrs - sarkans (3 loksnes), zaļš (3 loksnes), balts (2 loksnes);
  • marķieris;
  • zīmulis;
  • lineāls;
  • līme;
  • šķēres.

Process:

1. Paņem sarkano A4 lapu un pārloki to uz pusēm. Pēc tam paņem zaļo lapu, lineālu, zīmuli. Divos pretējos lapas stūros atliec 1 centimetra atzīmi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Novelc taisnu līniju un pēc tam nogriez to. To pašu atkārto vēl trīs reizes, lai iegūtu kopā četras šādas līnijas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Uzklāj līmi uz izgrieztajām papīra līnijām un pielīmē tās pie sarkanās lapas. Divas līnijas vienā lapas malā, divas pretējā (skat. fotogrāfiju).

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam paņem marķieri un izgrezno lapu. Tā vēdeklis iegūs personalizētu izskatu. Piemēram, šajā gadījumā vēdeklis tiks veidots, kā arbūzs, tāpēc uz lapas tiek uzzīmētas sēkliņas. Šo procesu atkārto vēl divas reizes, lai iegūtu trīs vienāda izskata lapas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Kad lapa ir izrotāta, ņem balto A4 lapu. Gareniski ieloki uz lapas iekšpusi aptuveni 1 centimetru platu joslu. Atkārto šo soli, līdz visa lapa ir šādi salocīta (skat. fotogrāfiju).

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Lapas galu noklāj ar līmi un pielīmē to klāt.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Pēc tam paņem zaļās krāsas papīru, tā malu noklāj ar līmi. Pielīmē klāt tikko salocīto balto taisni un atkārto locīšanu. Tādējādi tev izveidosies zaļš vēdekļa kātiņš. Kad kātiņš izveidots, atkārto šo procesu vēlreiz, lai tev būtu divi šādi kātiņi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Atliek izveidot pašu vēdekli! Paņem vienu sarkano lapu. Lapas garāko malu, aptuveni 2 centimetru platumā, ieloci uz vienu pusi, pēc tam turpini to uz priekšu, bet šoreiz pretējā virzienā. To visu atkārto tik ilgi, līdz visa lapa ir salocīta. Arī pārējās divas lapas saloki šādā veidā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Kad visas lapas ir salocītas, ņem līmi un salīmē tās kopā. Sākotnēji lapu pārloci uz pusēm un tās galus salīmē kopā, tad līmē klāt nākamo lapu un arī tās locījuma vietas salīmē. Beigās tev ir jāizdodas vienam lielam vēdeklim.

Ekrānuzņēmums no Youtube

10. Pēc tam pie vēdekļa malām pielīmē klāt izveidotos kātiņus.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Vēdeklis gatavs!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija