3 veidi, kā pagatavot organisko mēslojumu augiem no banānu mizām

Pats savām rokām 10.jūnijs 2021
 
pexels.com
Lai augi būt veseli un skaisti ziedētu, tos nepieciešams mēslot. Izveido pats savu organisko mēslojumu augiem no banānu mizām!

Viens no populārākajiem mēslojumu veidiem ir minerālmēslojums, kas satur slāpekli, fosforu un kāliju (NPK). Slāpeklis piedalās augu zaļās masas veidošanā. Kālijs augu šūnās aktivizē fotosintēzi, enzīmu darbību. Tas stimulē jaunu lapu veidošanos un piedalās auga ūdens un barības vielu transportēšanā. Savukārt fosfors nepieciešams ziedu un augļu attīstībai, kā arī veselīgas sakņu sistēmas veidošanai.

Banānu mizu mēslojums palīdzēs augiem stiprināt saknes un veidot ziedus, lapas un augļus, jo mizas satur gan kāliju, gan fosforu, gan arī citus elementus, piemēram, kalciju, mangānu, magniju, nātriju un sēru.

Banānu mizas mēslojums Nr. 1

Vajadzēs:

  • banānu mizas.

Process:

Šis ir visvienkāršākais veids, kā iegūt mēslojumu no banānu mizām. Atliek vien mizu aprakt dārzā un tā laika gaitā zemi papildinās ar barības vielām. Tomēr šis ir vislēnākais veids, kā iegūt mēslojumu augiem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Banānu mizas mēslojums Nr. 2

Vajadzēs:

  • banānu mizas;
  • ūdens;
  • trauks.

Process:

Ātrāks veids, kā iegūt mēslojumu ir ievietot banāna mizas ūdeni. Ieliec izvēlētajā traukā banānu mizas. Mizas traukā var ievietot gan veselas, gan sagrieztas mazākos gabaliņos. Pēc tam uzlej pa virsu ūdeni, tik daudz, lai tas nosegtu mizas. Ja ūdens tiks ieliets par maz un kāda mizas daļa netiks nosegta, tā var sabojāt mēslojumu, jo sāksies pūšanas process.

Atstāj trauku ar mizām saulainā vietā veselu nedēļu. Šīs nedēļas laikā nepieciešams pieskatīt vai ūdens līmenis traukā nekrītas un to papildināt. Pēc nedēļas to var jau izmantot. Šo mēslojumu izmanto 1:5 attiecībā pret ūdeni.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Banānu mizas mēslojums Nr. 3

Vajadzēs:

  • banānu mizas;
  • paplāte;
  • piesta.

Process:

Lai pagatavotu šo banānu mizas mēslojuma veidu, būs nepieciešams tās izkaltēt. Novieto mizas uz paplātes un noliec tās siltā, saulainā vietā. Atstāj tās tur uz veselu dienu.

Bildē ir redzamas banānu mizas pēc astoņām stundām tiešos saules staros. Ja miza ir kļuvušas brūnas un pārlaužot tās uz pusēm ir dzirdama kraukšķoša skaņa, tad tās ir izkaltušas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja mizas nav pietiekami labi izkaltušas, tās var ievietot cepeškrāsnī, aptuveni 100 līdz 150 grādos.

Kad mizas ir izkaltušas, ievieto tās piestā un "saberz" mizas pulverī.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Šo pulveri var izskaisīt vietās, kur aug augi, vai iebērt puķu podā, kad augs tiek pārstādīts.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija