Ātri un vienkārši! Neparastais svētku vainags

Pats savām rokām 21.jūnijs 2022
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Jāņu vainaga pīšana var būt piņķerīgs process, kas ne visiem var padoties. Tāpēc iesakām, ja vēlaties skaistu Jāņu vainagu, bet nemākat to uzpīt, vai nav pieejami pļavu ziedi, vai vienkārši vēlaties izveidot vainagu, kas kalpos arī citiem vasaras svētkiem, tad šī ideja ir tieši priekš jums!

Vajadzēs:

  • stiepli;
  • šķēres;
  • floristikas stiepli;
  • mākslīgos ziedus;
  • lentīti;
  • līmes pistoli + līmi.

Process:

1. Ņemiet parasto stiepli. Izveidojiet no stieples matu stīpiņas formu. Ja jums ir plānāka izmēra stieple, tad to vairākkārt izlociet matu stīpiņas formā, lai tā stingri varētu turēties uz galvas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Lai stiepļu gali nespiestos galva un nebūtu jūtams diskomfrots, uz stieples galiem uzklājiet līmi. Aptiniet apkārt lentīti, tā pasargās jūsu galvu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Kad stīpiņa izveidota, sākas radošais process.

4. Ņemiet mākslīgos ziedus, daļu no tiem izjauciet, lai katra ziedlapiņa būtu atsevišķi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Tad ņemiet floristikas stiepli. Izduriet vai izveriet stiepli cauri vairāku ziedlapiņu vidum. Pēc tam vienu stieples galu aptiniet cieši apkārt iepriekš izveidotajai matu stīpiņai.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Ja floristikas stieples gals vēl ir pietiekami garš, varat pievienot klāt vēl ziedlapiņas. Jas tas ir īss, aptiniet matu stīpiņai apkārt arī otru stieples galu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Atkārtojiet iepriekšējo soli tik ilgi, līdz visa matu stīpiņa ir noklāta ar ziedlapiņām.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Ja vēlaties krāšņāku vainagu, atkārtojiet iepriekšējos soļus. Izjauciet mākslīgos ziedus, uzveriet tos uz floristikas stieples un aptiniet stiepli apkārt vainagam. Atkārtojiet šo soli tik ilgi, līdz iegūstat vēlamā izskata vainagu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

P.S. Lai vieglāk saprastu, kāds vainags gala rezultātā var sanākt, pirms tam uz galda izveidojiet kompozīciju. Nofotogrāfējiet kompozīciju, lai pēc tam varētu vadīties pēc fotogrāfijas un iegūtu vēlamo izskatu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Kad esat ieguvusi vēlamo vainaga izskatu, lai stieples "nedurtos" galvā, uz matu stīpiņas visā tās garumā uzklājiet līmi. Pielīmējiet stīpiņai klāt lentīti. Ja mājās nav lentītes, tad varat uz matu stīpiņas uzklāt karsto līmi un pagaidīt līdz tā nožūst.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Aha! Kā pie krieviem, no mākslīgām puķēm, savulaik pilns centrāltirgus ar tādiem vainagiem bij' i tagad ja labi pameklē var atrast. Fui!

21.jūnijs 2022 Atbildēt

aiztaisi muti. skaisti vainagi. nevis kā letiņiem, pelēkuma iemiesojumi.

22.jūnijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija