Kā ieviest pavasara tīrīšanu kosmētikas maciņā

Mode un stils 17.aprīlis 2020
 
Pixabay
Portāls nra.lv
 
Parasti pavasaris ir visai aizņemts ar jauniem projektiem, ceļojumiem un aktivitātēm ārpus telpām, šoreiz tas viss iepauzēts. Tomēr varam arī paraudzīties uz mājās pavadīto laiku pozitīvi un beidzot paveikt iepriekš šķietami neizdarāmas lietas. Grima eksperts Andrzejs Savickis iesaka veikt kosmētikas maka ģenerāltīrīšanu - ar ko sākt, kas ir būtiskākais un kā sagatavoties gaidāmajai vasaras sezonai bez liekām lietām?

“Mūsu kosmētikas maks ir līdzīgs drēbju skapim, mainoties sezonai, ir tik svarīgi atbrīvoties no liekā. Taču jāievēro pāris noteikumi, lai izveidotu tīru un ērti lietojamu sejas kopšanas un dekoratīvās kosmētikas produktu komplektu,” saka “Artistry” grima eksperts Andrzejs Savickis.

  • Izpēti sava maka saturu

Kad jūs pēdējo reizi veicāt kosmētikas maka ģenerāltīrīšanu? Liela daļa sieviešu pat nezina, kas atrodas viņu kosmētikas makos, un iespējams, ka mēs izmantojam tikai pusi no tā, kas jau mēnešiem vai gadiem tajos atrodams.

“Tāpat kā ar drēbju skapja pārskatīšanu, jāsāk ar kosmētikas maka iztukšošanu: izņemiet otas, lūpu krāsas, grima bāzi, acu ēnas, pūderi un jebkādas citas lietas. Vēlams maku zemā temperatūrā izmazgāt arī veļas mašīnā vai ar rokām. Turklāt, ja šķiet, ka nepieciešams jauns maks, tad noteikti to iegādājies,” - saka speciālists.

  • Izmazgā otas un sūkļus

Speciālists iesaka, ka šajā periodā visas otas un sūkļus vajadzētu mazgāt un dezinficēt īpaši bieži, jo uzkrājušies mikrobi var būt iemesls sejas ādas iekaisumiem.

“Protams, otu mazgāšanas process ir laikietilpīgs, taču šobrīd ir īstais laiks pamatīgai tīrīšanai. Pirmkārt, tās ir jānomazgā ar siltu ūdeni un līdzekli, kas paredzēts otu mazgāšanai - derēs arī saimniecības ziepes. Pēc pāris skalošanas reizēm otas nepieciešams kārtīgi nokratīt, lai sariņos neuzkrājas ūdens, novietot uz tīra dvieļa un ļaut tām dabiski izžūt.

“Otas un sūkļus vēlams mazgāt ik pēc pusotras vai divām nedēļām. Tomēr es ieteiktu kosmētikas maciņā iekļaut arī īpašu dezinfekcijas līdzekli ikdienas lietošanai. Otas būs tīras un aizsargās acis un seju no baktērijām, ” saka Savickis.

  • Nomaini krēmus

Tīrot kosmētikas maku, īpaša uzmanība jāpievērš pamata sejas kopšanas līdzekļiem, kas būs nepieciešami saulainajās dienās. Taukainos un barojošos krēmus laiks aizstāt ar vieglākām tekstūrām.

“Siltajā sezonā visbūtiskākā ir aizsardzība pret sauli. Vairumam latviešu vajadzētu lietot saules aizsarglīdzekli ar vismaz 25 SPF, jo āda ir gaiša un viegli pakļaujas kaitīgiem saules stariem. Ir ļoti svarīgi saprast, ka neatkarīgi no tā, cik patīkama ir saule, tā ir mūsu ādas lielākais ienaidnieks un galvenais grumbu cēlonis,” saka speciālists.

Patlaban īpaša uzmanība jāpievērš arī roku aizsardzībai. “Laikā, kad rokas jāmazgā un jādezinficē vairākas reizes dienā, svarīgi atcerēties par biežu roku mitrināšanu, pretējā gadījumā roku āda saplaisās, kļūs sausa un ļoti jutīga,” brīdina speciālists.

  • Pārskati derīguma termiņus

Īpaša uzmanība jāpievērš derīguma termiņiem, īpaši šķidrajiem produktiem.

“Ražotāji uz produkta norāda derīguma termiņu. Parasti skropstu tušai un šķidrajam acu zīmulim lietošanas termiņš ir apmēram gads, cietais lūpu vai acu zīmulis var kalpot diezgan ilgu laiku - tikai jāpatur prātā, ka, ja zīmulim nav vāciņa, to nepieciešams dezinficēt katru reizi pirms lietošanas. Termiņš šķidrajai kosmētikas bāzei un lūpu krāsai ilgst gandrīz gadu, mazliet īsāks tas ir šķidrajiem lūpu spīdumiem - apmēram 6 mēneši. Īpašu uzmanību iesaku pievērst acu kosmētikai. Acis ir viens no jutīgākajiem cilvēka ķermeņa orgāniem, tāpēc, izmantojot novecojušus produktus, jūs riskējat inficēt aci,” brīdina A. Savickis.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija