VIDEO: Netālu no Valgas lācis nekautrējas apskatīt pat auto

tautaruna.lv 1.augusts 2019, 14:45
 
Ekrānšāviņš no video
Šajā vasarā ne reizi vien iedzīvotāji publicējuši foto un video, kuros redzams, ka ne vien Latvijas kaimiņvalstīs, bet arī tepat, Latvijā, arvien biežāk mežos pamanāmi lāči. Šoreiz sociālajā tīklā facebook esam pamanījuši kādu video, kurā tā autors iemūžinājis, kā netālu no Valgas lācis nekautrējas apskatīt pat cilvēku atstātos auto.
Uzņemtais video apskatāms sociālā tīkla facebook domubiedru grupā "Hunting.lv". Kā informē publikācijas autors, tad kadri uzņemti aptuveni 10 kilometru attālumā no Valgas.

Jau vēstīts, ka 2018.gada vasarā mežos novērotas ne tikai lāču pēdas un lāči, bet arī lāču mazuļi - tie redzēti Staicelē, Straupē, Lēdurgā, Viļķenē. Tiek lēsts, ka šobrīd Latvijā uzturas vairāk kā 30 lāči un ar tiem pārsvarā ir sastapušies mednieki un mežstrādnieki. Vairāki lāči manīti pie dzīvnieku barotavām, savukārt pie apdzīvotām vietām lāči gan vēl neesot redzēti.

Mednieki arī esot novērojuši, ka palielinoties lāču skaitam, Limbažu un Valmieras pusē paliek mazāk aļņu un citu medījamo dzīvnieku, kuriem lielais plēsējs kaimiņos varētu nepatikt. Jāpiebilst, ka lāčus Latvijā medīt ir aizliegts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas