RSU profesors Hanovs vairākas reizes piedzīvojis homofobiskus uzbrukumus

tautaruna.lv 23.novembris 2020, 9:20
 
Kaspars Krafts/F64
Nesen tika vēstīts, ka Ķengaraga tirgū noticis fizisks un emocionāls uzbrukums kultūrpētniekam, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesoram Denisam Hanovam. Anastasijas Kuzminovas materiālā "Sirdī es šiem vīriešiem esmu piedevis" izdevumā "Privātā Dzīve" Hanovs atklāj - tā nav pirmā reize, kad viņš piedzīvojis uzbrukumu seksuālās orientācijas dēļ.
Kā stāsta Hanovs, reiz tas noticis kādā bārā Vecrīgā, kad iereibis vīrietis paziņoja - tādus kā Deniss vajagot nosist.

Viņš uzsver - galvenais šādā situācijā ar savu piemēru iedrošināt cilvēkus vērsties policijā.

Vecākiem un draugiem par to, ka ir gejs, Hanovs pastāstīja pirms 20 gadiem, studentiem to darījis zināmu pirms diviem gadiem.

Pēc nesen piedzīvotā uzbrukuma Hanovs nolēmis līdzi nēsāt gāzes baloniņu.

Profesors arī piebilst - sirdī viņš saviem pāridarītājiem ir piedevis, taču tas nenozīmē, ka viņi nav atbildīgi par notikušo, un, pēc Hanova domām, vīriešiem jāsaņem kriminālsods.

Kā vēstīts iepriekš, Ķengaraga tirgū homofobisku uzbrukumu piedzīvojis kultūrpētnieks Deniss Hanovs. Viņš tobrīd tur bijis kopā ar savu dzīvesbiedru. Uzbrukumu izdarījuši divi vīrieši, iespējams, alkohola reibumā.

"Ķengaraga tirgū, kur ir ziedu kioski, mums pietuvojās divi vīrieši. Viņi pagāja mums garām un tad sāka publiski un skaļi paust savus nievājošos komentārus par manu ķermeni - pēcpusi. Iesita man ar kāju pa mugurdaļu. Es pagriezos un pavaicāju: "Ko jūs darat? Es tūdaļ izsaukšu policiju!". Uz to viens no viņiem pauda verbālu nievājošu tekstu, nosaucot mani par geju, tikai krievu valodā, un to es šobrīd negribu teikt. Un tad viņš teica, ka ar mani grib nodarboties ar seksu," notikušo atstāstīja Hanovs.

Uzbrucēji kļuvuši agresīvi un mēģinājuši kauties. Cietušais ieskrējis tuvējā ziedu kioskā un turējis ciet tā durvis.

Viens no viņiem atkailinājās un piespieda savas ģenitālijas pie kioska durvju stikla, kliedzot, lai es atvērtu durvis," atcerējās Hanovs.

Valsts policija esot atbraukusi ļoti operatīvi un rīkojusies atbilstoši likuma rāmjiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:02

Jaunākās diskusijas