Lietus, migla vai saule - kā uzņemt efektīgas Instagram bildes dažādos laikapstākļos

Ceļo! 21.jūnijs 2019
 
pixabay
Portāls nra.lv
 
Šogad sociālā tīkla Instagram lietotāju skaits jau tuvojas 3 miljardiem, no kuriem 60% to izmanto katru dienu. Dienas laikā Instagram tiek ievietoti vismaz 95 miljoni bilžu*. Samsung kopā ar šovmeni un Latvijas Ingstagram zvaigzni Renāru Zeltiņu ir sagatavojis padomus, kā Latvijas dažādajos laikapstākļos uzņemt fotogrāfijas, kas izcelsies sociālajos tīklos.

“Latvija atrodas klimatiskajā joslā, kurā varam piedzīvot visus četrus gadalaikus un visdažādākos laikapstākļus, kuri var palīdzēt uzņemt iespaidīgas bildes, ja protams tos “noķert kadrā”. Ar Samsung Galaxy S10 sērijas viedtālruņiem var radīt kvalitatīvas bildes gan spožā saulē, gan lietus apstākļos, gan nakts laikā,” stāsta Samsung Electronics Baltics produktu trenere Ieva Daukste.

“Es esmu absolūts neziemis un izteikts vasaris. Simpatizē arī pārejas gadalaiki - pavasaris un rudens, kuros laikapstākļi piespēlē maģiju dabā, līdz ar to var sanākt īsti foto šedevri. Bet ar savu Samsung rokā jūtos labi jebkuros laikapstākļos,” atzīst Renārs Zeltiņš.

Rīta vai vakara saule

Ja vien ir iespējams izvēlēties fotografēšanas laiku, vislabākā gaisma dabā sastopama tieši rīta vai vakara stundās - tā izceļ detaļas un rada iespēju radoši spēlēties ar ēnām. Telefonos ir pieejams gan automātiskais fotografēšanas režīms, gan “Pro”, kas ļauj uzlabot atsevišķas detaļas, piemēram, nomainīt gaismas spilgtumu un izmainīt krāsu kontrastus. “Man vislabāk patīk fotografēt labā dienasgaismā, saulainā pēcpusdienā vai pievakarē, nefotografējot pret sauli. Bet ar labu kameru, īsto rakursu un veiksmīgu kompozīciju var sanākt kolosālas bildes jebkurā diennakts laikā,” saka R. Zeltiņš.

Mākoņains

Renārs Zeltiņš stāsta, ka viņam mākoņi ir draugi - tie lieliski noder filtru rotaļām, jo izteikti maina savu kontūras biezumu un ēnas. Uzņemot bildes telefonā, lai izceltu mirkļa īpašās sajūtas, ir iespējams izmantot jau esošos filtrus kamerā zem burvju nūjiņas ikonas, bet “Pro” režīmā ir iespējams pielāgot gaismas spilgtumu un baltās gaismas līdzsvaru, tā radot iespaidīgas bildes. Gubu un negaisa mākoņi palīdzēs radīt dramatisku bildes noskaņu, savukārt vienlaidus mākoņu sega noderēs portretiem, jo rada izkliedētu gaismu.

Ja ir izdevies uzņemt labu bildi mākoņainos laikapstākļos, bet šķiet, ka tai trūkst gaismas vai asuma, Ieva Daukste iesaka izmantot viedtālruņa piedāvātās funkcijas - pielāgot apgaismojuma intensitāti un bildes asumu ar rediģēšanas taustiņiem, kurus var atrast zem zobrata simbola.

Lietus

Pirms bilžu uzņemšanas lietū ieteicams pārliecināties, ka telefons ir ūdens izturīgs. I. Daukste saka: “Sajūta, ko rada silts vasaras lietus, ir neaizmirstama. Piemēram, ar 123 grādu leņķa kameru, ar ko var redzēt kā ar cilvēka aci, iespējams notvert visprecīzākās sajūtas, jo tiek ietverta gan apkārtne, gan galvenais bildes objekts vai cilvēks.” R. Zeltiņš atzīst, ka “lietus var nostrādāt kā papildu efekts, ja vēlies piešķirt fotogrāfijai skumju noskaņu, vai tieši otrādi - bezbēdīgi jautru bildi, lēkājot pa peļķēm. Ideja un entuziasms ir ieroči, kas ļaus tikt pie sekmīgas bildes. Es uzskatu, ka nav sliktu laikapstākļu, ir tikai slikta oma un ne visai laba kamera.”

Migla

Filmu mākslinieki izmanto miglas efektu, lai radītu maģisku noskaņu - tā neatstāj vienaldzīgos. “Migla palīdz tapt iespaidīgiem un episkiem skatiem. Sevišķi, ja gadās būt tīrelī vai starp bērziem, tur miglā izdotas graujoši skaistas bildes,” stāsta R. Zeltiņš.

Īpašās bildes top spontāni un ātrākais veids, kā tās uzņemt, ir ar automātiskajiem iestatījumiem, bet bildes pēcapstrādē pielāgot izgaismojuma un kontrasta detaļas. Aplūkojot bildes galerijā ir redzama zīmulīša ikona, to nospiežot ir pieejamas dažādas uzlabošanas funkcijas. Lai uzlabotu apgaismojumu, var izmantot saulītes ikonu, kur parādīsies, piemēram, kontrasts, spilgtums un baltās krāsas balanss, ar ko pat saulainu bildi var padarīt mākoņainu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija