10 vienkārši soļi, kā viegli izārstēt paģiras

Veselība 1.janvāris 2023
 
pexels.com
Lai gan joprojām nav radīts viens "brīnumlīdzeklis" paģiru ārstēšanai, ir dažādi veidi kā atvieglot nākamās dienas nelāgās sajūtas, ja svētkos tā pavairāk nācies baudīt alkoholiskos dzērienus.
Katrs ķermenis uz nepatīkamajām paģirām reaģē atšķirīgi, taču ir veidi, kā sev palīdzēt, neņemot talkā zāles. Blogs "The Spruce" apkopojis desmit pavisam vienkāršus soļus, kas ļaus mazināt paģiru mokas.

1. Izgulies

Atpūta ļauj ķermenim atjaunoties, tāpēc vislabāk ir palikt gultā cik vien ilgi iespējams. Pat divu vai trīs stundu papildus miegs var ievērojami palīdzēt. Tāpēc vislabāk būtu atlikt visus rīta darbus un censties pēc iespējas ilgāk pagulēt.

2. Dzer daudz ūdeni un sulas

Ūdenim būtu jābūt pirmajam dzērienam, ko paģiru dienā baudīt. Alkohols dehidrē ķermeni, tāpēc, lai justos labāk, jādzer daudz ūdens. Vislabāk iedzert glāzi ūdens tikko pēc pamošanās un tā turpināt turpmākās stundas. Tomēr ar ūdens daudzumu nevajadzētu pārspīlēt, jo pārmērīga ūdens dzeršana var likt justies sliktāk. Ūdens jādzer pamāzām, bet regulāri.

Tāpat ieteicams dzert augļu vai dārzeņu sulas. Dabīgās sulas pat ir ieteicamākas par ūdeni, jo tajās ir daudz vitamīnu.

3. Izvairies no kafijas

Tase vājas kafijas nekaitēs, bet vesela kafijas kanna dehidrēs ķermeni vēl vairāk un galvassāpes pastiprināsies. Tāpēc kafijas krūze nav tā labākā izvēle rīta dzērienam, ja ir paģiras.

Kafijas vietā labāk izvēlēties saldinātu tēju. Cukurs un nelielais kofeīna daudzums tējā palīdzēs pamosties. Vairumā tēju kofeīna daudzums ir mazāks nekā kafijā. Ieteicams ir ūdeni tējai nevārīt, bet gan tikai uzsildīt. Tāpat vēlams izvēlēties dabiskās tējas.

4. Uzņem vitamīnus

Paģiru laikā ķermenim nepieciešami vitamīni. Visvienkāršākais veids to uzņemšanai ir dzert apelsīnu sulu, lai gūtu C vitamīnu.

5. Apēd kaut ko

Ēdiens var būt pēdējais, ko paģiru laikā kārojas, taču tas var palīdzēt. Nav jāēd nekas daudz, galvenais, lai ēdiens satur minerālus un proteīnus. Iesākumā pietiks ar maizi, krekeriem vai banānu. Ja pēc tiem nepaliek slikti, var mēģināt kādu cietāku augli. Lieliski var palīdzēt vistas zupa.

Ja pie sirds iet ātrās ēdināšanas restorānu piedāvājums, paģiru laikā droši var apēst kādu taukainu burgeru ar kartupelīšiem.

6. Izkusties

Brīdī, kad pat stāvēšana var šķist kā izaicinājums, kustēšanās prasa lielu gribasspēku. Tomēr kustēšanās var palīdzēt. Tā palīdz ķermenim un prātam atjaunoties. Tāpat tā aktivizē metabolismu un liek tam ātrāk atbrīvoties no toksīniem.

Noteikti nav jāsporto, pietiks ar nelielu pastaigu svaigā gaisā. Ja paģiras neļauj doties pastaigā, pietiks, ja tiks iziets svaigā gaisā. Saule un vējš spēj darīt brīnumus.

7. Ja iespējams, izvairies no pretsāpju zālēm

Kad moka galvassāpes, vēlme aizsniegties pēc pretsāpju tabletēm ir nepārvarama, taču tā nav tā labākā doma. Kad ķermenī vēl ir alkohols, zāles var izraisīt dažādas blakusparādības. Ilgtermiņā ķermenis būs pateicīgs, ja paģiru laikā netiks lietotas pretsāpju tabletes. Ja tomēr bez tām nav iespējams iztikt, vēlams ir izmantot ļoti mazu dozu.

8. Ieej dušā

Pēc kārtīgas izgulēšanās, vēlams ieiet aukstā dušā. Duša palīdzēs atsvaidzināties un pamosties. Daudziem cilvēkiem patīk kontrastdušas, kad strauji tiek mainīts siltais ūdens pret auksto, taču paģiru laikā tās nav ieteicamas, jo šoks var kaitēt novājinātajam ķermenim.

9. Parūpējies par nelabumu

Ko darīt, ja paģiru laikā ir slikta dūša? Labs līdzeklis ir silta ingvera tēja. Populārs līdzeklis ir arī marinēto gurķu sula.

10. "Ārstējies ar to, ar ko saslimi"

Lai gan šis ir populārs teiciens un daudzi to ievēro, ārstējot paģiras ar kādu alkoholisku dzērienu. Taču alkohola dzeršana, lai mazinātu alkohola radītās sāpes nav tā labākā ideja.

Ja citādi nav iespējams cīnīties ar paģirām, kā tikai ar alkohola palīdzību- tas jādara gudri. Labs variants ir kokteilis "Asiņainā Mērija". Kamēr ķermenis uzņem jaunu alkohola devu, tas "aizmirst" par veco. Tikmēr tomātu sula un citas sastāvdaļas piegādā ķermenim vitamīnus. Ja iepriekšējā naktī lietots šņabis, vislabāk kokteili pagatavot bez alkohola, vai šņabja vietā izmantot džinu.

Kad nekas cits vairs nelīdz, ierokies zemē

Saskaņā ar īru folkloru, paģiru mocītais cilvēks jāierok līdz kaklam zemē netālu no upes. Šī gan nav ieteicama metode, bet diezgan uzjautrinoša.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija