7 zemeņu maskas skaistai sejas ādai

Sākums 4.jūlijs 2019
 
pixabay
Baibai Puriņa
 
Zemenēm, bez to lieliskās garšas, piemīt arī daudz citu pozitīvo īpašību. Izrādās, ka zemenes, kopā ar citiem produktiem lieliski palīdz arī sejas ādai. Zemeņu laikā piedāvājam septiņas viegli pagatavojamas šo ogu maskas.

1. Zemeņu un krējuma maska

Zemenes samīca biezenī. Ja sejas āda ir sausa, zemeņu biezeni sajauc ar svaigu skābo krējumu, bet eļļainas ādas gadījumā - ar bezpiedevu jogurtu. Masai pievieno medu. Masku uzziež uz sejas un patur 10 minūtes. Šī maska palīdz arī mazināt akni.

2. Zemeņu un laima maska

Šī maska palīdz padarīt sejas ādu gaišāku un balina pigmnetācijas plankumus uz ādas. Zemenes jāsajauc ar ēdamkaroti laima sulas. Masku uzziež uz sejas un patur 15 minūtes. Pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

3. Zemeņu un šokolādes maska

Zemenes sajauc ar tējkaroti kakao pūdera un medu. Masku uzklāj uz sejas un patur 15 minūtes, tad nomazgā ar siltu ūdeni. Maska piešķirs sejai mirdzumu un padarīs to mīkstāku.

4. Medus un zemeņu maska

Dažas zemenes samīca ar dakšu līdz vieglas pastas konsistencei. Masai pievieno tējkaroti medus. Masku uzklāj uz sejas un patur 15 minūtes, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni. Medus ir antioksidants, kas palīdz cīnīties ar netīrumiem un akni .

5. Banānu un zemeņu maska

Sajauc ceturtdaļu glāzes banāna un zemeņu, kam pievieno krējumu vai jogurtu. Beigās pievieno tējkaroti medus. Masku uzklāj uz sejas un patur 15 minūtes, tad noskalo ar siltu ūdeni.

6. Rīsu miltu un zemeņu maska

Zemenes sajauc ar ēdamkaroti rīsu miltu. Masku uz sejas patur 15 minūtes, tad nomazgā.

7. Zemeņu skrubis

Sagriez zemeni un ar to ierīvē sejas ādu. Tās sastāvā ir alfa hidroksa skābes, kurām piemīt lieliskas pīlinga īpašības. Ļauj tai minūti ievilkties ādā un tad nomazgā seju.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija