Kāpēc mūsdienās vajadzīgi "lifehaki" un, kā tie izglābs pasauli?

Viedoklis 29.janvāris 2020
 
Mediju Nams
BP Baiba Puriņa
 
Pusfabrikāti, plastmasas mantas, īstermiņa mēbeles, simtiem iepakojumu. Mēs esam neglābjami aizmirsuši, ka patiesībā jau daudzas lietas mums nemaz nevajag, ka daudz ko varam lietot vairākas reizes un ka no vecām mantām varam radīt ko jaunu. Tādēļ es nebaidīšos apgalvot - lifehaki būs tie, kas izglābs pasauli! Tie, kas nodrošinās mums nākotni un neļaus kļūt bezjēdzīgiem. Tie, kas padarīs mūs veselīgākus, radošākus un galu galā arī "zaļāk domājošus".

Šodien, kad esam pieraduši visu pirkt un mest ārā, kad viss ir "pa rokai" un nekas nav vairs jāglabā, mēs nemanot esam kļuvuši par mēslotājiem, kam būtībā var "iesmērēt" jebko.

Un vai tad lifehaki nav tie, kas beigās ir patiesie klimata draugi? Ideja, kas iet roku rokā ar jauno mantru par zemes glābšanu? Patiesībā lifehak kustība ir pati "zaļākā" un pati "zerowastīgākā". Jo tā ļauj nevajadzīgo padarīt atkal lietderīgu un nemest visu uzreiz prom? Padomi, kas ļauj ietaupīt un palīdz neiekrist patērēšanas valgos.

Šogad izlēmu, ka nevēlos pirkt Ziemassvētku mantiņas savai eglei un saņēmos, lai atlicinātu laiku un radītu pati savus rotājumus no makaroniem. Kāds bija rezultāts? Brīnišķīgi rotājumi no dabiskiem materiāliem, kas ne tikai saņēma dāsnu vezumu ar komplimentiem, bet ļāva arī man pāris stundas aizmirst ikdienas rūpes un nodoties kam radošam. Un nekādas plastmasas!

Tāpat ir, piemēram, ar veselīga dzīvesveida piekopšanu. Būsim atklāti, nav viegli vienmēr saglabāt spēju visu ievērot un neļauties kārdinājumiem, kad apkārt ir tik daudz vilinājumu. Bet tad palīgā nāk recepte, kas spēj veselīgus produktus pārvērst gardumā, ar ko aizstāt našķus. Vai tad tas nav pamatprincips veselīgam dzīvesveidam? Kad ēd kaut ko kas garšo un nerada pašpārmetumu gūzmu?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija