Četras idejas siltām maltītēm gada vēsajā laikā

Sākums 10.novembris 2022
 
Publicitātes foto
Mūsdienu steidzīgā dzīves ritma dēļ un laika taupīšanas nolūkos izlaistas pusdienas nav retums. Noslogoto profesiju pārstāvji mēdz atrunāties, ka lielā darba apjoma dēļ pusdienu ieturēšanai vienkārši nav laika. Tomēr pilnvērtīga pusdienu maltīte palīdz optimizēt intelektuālās spējas atlikušās darba dienas laikā, kā arī regulēt enerģiju un cukura līmeni asinīs.

Uztura speciāliste Lizete Puga piedāvā četras receptes uzturvielām bagātu silto pusdienu pagatavošanai un praktiskus ieteikumus, kā steidzīgajiem rīkoties, lai ēdienreizi darba dienas vidū nenāktos izlaist.

Šo maltīšu pagatavošana neaizņems daudz laika, taču ievērojami uzlabos labsajūtu un darba spējas.

Ātri sagatavojamas sildošu maltīšu idejas rudens un ziemas periodam

Ne vienmēr pusdienām ir jābūt sarežģītām un ilgi gatavojamām. Pusdienu sagatavošana līdzņemšanai var būt arī vienkārša, atstājot sarežģītāk pagatavojamos ēdienus vakariņām vai brīvdienām. Nākamreiz, kad gatavosi ēdienu līdzņemšanai uz darbu, izmēģini kādu no šīm receptēm:

  • makaroni ar ceptu vistu, brokoļiem, papriku, olīvām, saulē kaltētiem tomātiem un baltvīna etiķa mērci (baltvīna etiķis, sāls, cukurs, olīveļļa);
  • kvinoja, ciedru rieksti, cepti cukīni, salātlapas + olīveļļa, citrons;
  • vārīti kartupeļi, vājpiena biezpiens un svaigi dārzeņi pēc izvēles;
  • lēcu vai pupiņu makaroni ar svaigiem vai apceptiem dārzeņiem un sieru.

Ieteikumi steidzīgajiem un tiem, kam nav laika vai nepatīk gatavot

Bieži laika trūkuma, noguruma un straujās ikdienas dēļ par izsalkumu aizmirstam, taču izlaistas maltītes vienmēr rezultējas liekās uzkodās. “Svarīgi, lai pamata ēdienreizes būtu pilnvērtīgas un saturētu trīs uzturvielu grupas - dažādu krāsu dārzeņus, graudaugus (griķus, rīsus, kartupeļus, maizi) un olbaltumvielas (gaļu, zivis, olas, biezpienu, pākšaugus). Katra no šīm produktu grupām veido sāta sajūtu, vairo enerģiju un nodrošina ar vērtīgām šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, kas organismam ir ļoti nepieciešamas. Mūsdienās ir tendence no ēdienreizēm izslēgt graudaugus, taču jāatceras, ka vēlāk šos ogļhidrātus mēs mēdzam kompensēt ar saldu kafiju un kādu kārumiņu. Tādēļ ir vērts pievērst uzmanību tam, lai pamata ēdienreizēs būtu iekļautas visas trīs minētās uzturvielu grupas,” stāsta Lizete Puga.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija