TV personība Grēta Gorjučko domā, ka latviešu nācijai nav rakstura

tautaruna.lv 29.marts 2021, 13:09
 
Ekrānšāviņš no Instagram
TV personība Grēta Peide (Gorjučko), atrodoties Meksikā, dalījusies pārdomās par latviešiem un viņu uzvedību Covid-19 pandēmijas laikā. Grēta neskopojās arī kritiskiem vārdiem Latvijas valdības virzienā.

Kā raksta Grēta, viņas ieraksts ir veltīts visiem latviešiem.

"Patveroties no Latvijas drūmās Covid pārvarēšanas taktikas šeit, Meksikā, un satiekot šeit esošos cilvēkus un arī ceļotājus ( jā, tādi te tiešām IR un to IR daudz. Pat kaimiņus igauņus satikām), - es daudz domāju par latviešiem.

Par to kā vidējais latvietis sadomazohiski “mīl ciest” un visvairāk viņam patīk lūrēt uz savu kaimiņu un tajā nepārtraukti meklēt nepareizības.

Ko viņš drīkst un ko viņš nedrīkst. Un pasarg Dievs tas kaimiņš vēl priecājas par dzīvi! Rrrrr...tas ciešanu mīlošo latvieti uzspridzina līdz izmisumam. Jo ir taču obligāti jācieš. Un labāk to darīt visiem kopā. Visiem kopistiski ciest un klusēt un tajā arī sajust savu prieku.

Šajā nu jau gadu ilgajā un reizē dīvainajā laikā tomēr tik ļoti atveras cilvēku patiesās sejas un arī mūsu kā nācijas raksturs. Precīzāk sakot mūsu nācijai NAV rakstura.

Visi slēpjas aiz “pareizajām” dogmām, bet neviens tās īsteni nepilda. Slēpjas, jo baidās. Baidās, jo valdība mūs nepārtraukti biedē, nobar un soda, nevis iedvesmo un vieno! It kā mēs pieņemam darbā aukli, bet tā aukle ir tik dusmīga, neapmierināta un neprofesionāla, ka Tev labāk kļūt par aukli sev pašam.

Gluži kā būt toksiskās attiecībās- tā es jūtos attiecībā pret mūsu valdību pēdējā gada laikā. Un tad Tu pieņem lēmumu tajās attiecībās nebūt un vismaz dzīvot blakus istabā, dažreiz saskrienoties virtuvē. Nav protams labākā taktika, bet kamēr mēs aukli nevaram saņemties atlaist vai vismaz skarbi nolikt pie vietas, tikmēr jādzīvo tā," raksta Grēta.

Viņa aicina latviešu beigt auklēties ar citiem, bet tikt galā pašiem ar sevi.

"Un par mums kā pilsoņiem - pārstāsim, lūdzu, nepārtraukti auklēties ar citiem, bet sākumā tiksim paši galā ar sevi. Tiekam galā ar savu skaudību un pašu mentālo veselību. Esam brīvi sevī un vienoti kopā. Tu nekad nezini, kāds stāsts stāv aiz cilvēka, kuru Tu tiesā. Aiz katra lēmumiem stāv savi iemesli. Esam pieņemoši un saprotoši viens pret otru un varbūt tā mēs kļūsim par labāku nāciju kopā!


Ļoti gribas, lai mēs vairāk priecātos redzot citu smaidam un vienkārši pasmaidām pretim! Un tā pa īstam un no sirds!" viņa piebilst.

Arī komentāros cilvēki cilvēki pauž atbalstu Grētas vārdiem, rakstot, ka tie ir jaudīgi, viedi un drosmīgi.

Kā tika vēstīts, pērnā gada augustā STV Pirmā! ētera personība Grēta Gorjučko mijusi gredzenus ar mīļoto vīrieti, uzņēmēju Jāni Peidi.

Par abu īpašo dienu Gorjučko bija pavēstījusi sociālajos tīklos. "Mēs to izdarījām oficiāli! Iepazīstieties ar jaunlaulātajiem!" pauda Grēta, kura pēc kāzām pārgājusi vīra uzvārdā un kļuvusi par Grētu Peidi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas