Aktieris un dziedātājs Edgars Pujāts savā Instagram kontā publicējis video, kurā pagatavo pavasarīgu un veselīgu dzērienu no pieneņu lapām, jaunajām nātrēm un kefīra.
View this post on Instagram
Recepte pavisam vienkārša - samaļ pieneņu lapiņas un jaunās pavasara nātres, kurām pēc tam pievieno kefīru.
Tā dabā iekārtots, ka no ziemas miega pirmie mostas tie augi, ko vairākums uzskata par nezālēm un, iespējams, nemaz nezina, ka vislabākais veids to izmantošanai ir - likt uz šķīvja. Jo tieši to lietošana uzturā ir izcils veids, kā organismu palutināt ar «dzīviem vitamīniem», kas tik ļoti nepieciešami pēc nogurdinošās un garās ziemas. Nātres, pienenes, gārsas - tik ierasti augi, pret kuriem mūsdienu cilvēks izturas ar augstprātību, bet nevajadzētu gan.
Nātru, pieneņu un gārsas salātu receptes meklē šeit!
Komentē 6
Cēsu aliņš Bohemian tomēr garšīgāks.
Alus ir cita kategorija.
Kad akna vairs netur Cēsu alu, jāpāriet uz pieneņu lapām ar kefīru.
:DDD
Salātos ar krējumu ir garšīgāk.
Var vēl arī belladonnu pielikt klāt.