7 produkti, kas palīdzēs pret vēdera uzpūšanos

Uzturs 2.marts 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Arvien vairāk cilvēku saskaras ar vēdera uzpūšanās problēmu, ko nereti izaisa nepareizs uzturs, raksta "Joinfo.com". Lai no tā izvairītos, jāpapildina uzturs ar pārtikas produktiem, kuri var līdzēt pret šo problēmu.

pexels.com

1. Banāni

Banānos ir kālijs un A vitamīns, kas palīdzēs regulēt ūdens daudzumu organismā. Turklāt vielas, kas ir banānos, palīdz arī mazināt stresu.

pexels.com

2. Plūmes

Plūmēs ir daudz šķiedrvielu, kas var palīdzēt novērst aizcietējumus un vēdera uzpūšanos. Turklāt tajās ir daudz antioksidantu, kas palīdz ādai.

pexels

3. Āboli

Ābolos ir daudz šķiedrvielu un ūdens. Ābolus ieteicams ēst bez mizas, jo mizā esošās vielas var veicināt pretēju efektu.

pexels.com

4. Jogurts

Fermentēti piena produkti ir ļoti noderīgi gremošanas sistēmai. Jogurtā esošās vielas kontrolē baktērijas, kas atrodas kuņģī un līdz ar to novērš dažādas kuņģa - zarnu trakta traucējumus. Taču atceries, ka ieteicams ēst bezpiedevu jogurtus.

pexels.com

5. Auzu pārslas

Auzu pārslas sniedz sāta sajūtu un tajās ir daudz šķiedrvielu, kā arī A vitamīns un cinks. Tāpēc auzu pārslas ir labs līdzeklis gremošanas sistēmai.

pexels.com

6. Piparmētru lapas

Ieteicams ir katru dienu košļāt piparmētru lapas, kas mazina diskomfortu un vēdera uzpūšanos. Tāpat tās nomierina kairinātu kuņģa gļotādu. Derēs arī piparmētru tēja.

pexels.com

7. Ingvers

Šī dziedinošā sakne neitralizē iekaisumu un tajā ir daudz B3 vitamīna. Ingvera tēja palīdzēs pret gremošanas traucējumiem un vēdera uzpūšanos.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Banāni- apēdīšu, bet sajūsmā par tiem neesmu, Ingvers... nu nē, mani beidz nost pat svaiga ingvera smaka. Vienīgais ka varu ingveru apēst (ja tas tiešām tur ir, kā stav rakstīts ir tadas konfektes ar ingveru) nosaukumu neatceros. Tādas kā nelielas šokoladītes.

16.marts 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija