8 superprodukti organisma attīrīšanai pavasarī

Uzturs 4.marts 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Vai nebūtu lieliski, ja pastāvētu "restartēšanās" poga, kas attīrītu organismu no liekajām kalorijām, kuras ķermenis uzņēmis ziemas laikā? Līdzīgu efektu var sniegt šie produkti, kas palīdzēs veicināt vielmaiņu, kontrolēt iekaisumu organismā, palīdzēt zarnu veselībai un iegūt vairāk enerģijas, raksta "Eat This, Not That".

pexels.com

1. Olas

Olās bez olbaltumvielām vēl ir visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, kas palīdz atjaunot audus un sagremot pārtiku. Olas satur arī organiskos sēra savienojumus, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem un neitralizē toksīnus organismā.

pexels.com

2. Zaļumi

Spināti, kāposti, rukola un romiešu salāti ir bagāti ar antioksidantiem, kas palīdzēs izvadīt no organisma kaitīgos toksīnus un novērst brīvo radikāļu negatīvo ietekmi uz ķermeni. Antioksidanti darbojas kā mazi "supervaroņi", kas sasaistās ar brīvajiem radikāļiem un tos "deaktivizē". Lapu zaļumos ir daudz C vitamīna un beta-karotīna, kas palīdz matiem un ādas šūnām pēc ziemas ārējās ietekmes.

pexels.com

3. Ķiploki

Ķiploki ir ideāli piemēroti detoksikācijai. Tie palīdz fermentu un aknu procesiem, kas nepieciešami organisma dabiskajam detoksikācijas režīmam. Tas ir ne tikai efektīvs pretmikrobu līdzeklis, bet satur arī daudz C vitamīna, ka veicina imunitāti un palīdz aknu darbībai.

pexels.com

4. Linsēklas

Ēdamkarote maltu linsēklu satur aptuveni 1,8 gramus augu izcelsmes omega-3 taukskābes. Linsēklas satur gan šķīstošās, gan nešķīstošās šķiedras, kas var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni, novērst zarnu problēmas un izvadīt toksīnus no organisma.

pexels.com

5. Briseles kāposti

Viena porcija Briseles kāpostu satur vairāk nekā 100% no dienā nepieciešamās C vitamīnu devas un trīs gramus šķiedrvielu. Turklāt vienā porcijā ir tikai 38 kalorijas. Briseles kāpostos ir sēru saturoši savienojumi, kas var palīdzēt mazināt iekaisumu.

pexels.com

6. Bietes

Bietes satur antioksidantus, kam piemīt organismu attīrošas īpašības. Tāpat bietes palīdz attīrīt aknas un ātrāk izvadīt no organisma toksīnus. Bietēs ir daudz šķiedrvielu un C vitamīna. Bietes attīra gremošanas sistēmu.

pexels.com

7. Sparģeļi

Papildus tajos esošajiem oksidantiem, kas cīnās ar iekaisumu, sparģeļi satur arī glutationu, kas palīdz no organisma izvadīt kaitīgos toksīnus. Sparģeļos ir arī prebiotiskās šķiedras, kas baro zarnās esošās labvēlīgās baktērijas.

pexels.com

8. Granātāboli

Tikai puse krūzes granātābola satur 3,5 gramus šķiedrvielu. Šie augļi var palīdzēt uzlabot gremošanu un ilgstoši noturēt sāta sajūtu. Šajā auglī ir polifenoli, kas palīdz dziedēt brīvo radikāļu radītos bojājumus un apkarot iekaisumu.

Avots 1

Avots 2

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija