9 kļūdas, kuru dēļ nekad nenotievēsi

Uzturs 15.marts 2021
 
pexels.com
Ikviens vismaz reizi mūžā ir centies zaudēt svaru. Šīs ir deviņas izplatītākās kļūdas, kuru dēļ nevaram zaudēt liekos kilogramus.

pexels.com

1. Ievēro striktu diētu

Gavēšana, kaloriju skaitīšana, sulu diēta un citi ēšanas režīmi ir bīstami veselībai. Jā paris dienu laikā zaudē vienu līdz diviem kilogramiem, tas noteikti vēlāk vainagosies ar lielāku svara pieaugumu. Turklāt pastāv gastrīta, čūlu vai psiholoģisku traumu attīstības risks. Vislabāk ir sabalansēt uzturu, iekļaujot tajā ēdienus, kas nepieciešami organismam. Dzer vairāk ūdens un kontrolē porciju lielumu.

pexels.com

2. Brokastu izlaišana

Brokatīm jābūt uztura pamatā un tām jasastāv no ēdiena, kas rada ilgstošu sāta sajūtu - ogļhidrātiem, labajiem taukiem, olbaltumvielām un vitamīniem.

pexels.com

3. Pārāk sātīgas uzkodas

Uzkodas ir paredzētas, lai starp ēdienreizēm nerastos pārāk liels izsalkums. Taču tām nav jābūt pilnvērtīgām maltītēm. Ir svarīgi pievērst uzmanību tam, ar ko tiek apmierināts izsalkums. Labs risinājums būs pilngraudu maizes grauzdiņš ar siera šķēli, tomātu un vistu. Ar riekstiem un žāvētajiem augļiem kā uzkodu pastāv viens risks- tos var apēst pārāk daudz.

pexels.com

4. Pārāk daud lieto pārtiku ar samazinātu tauku saturu

Patiesībā uzskats, ka šādi produkti ir lietderīgi, ir maldinošs. Piemēram, nav tāda beztauku piena.

pexels.com

5. Saldinātie dzērieni

Pat pakās esošajās sulās ir daudz cukura, nemaz nerunājot par saldinātajām limonādēm. Vērtīgi ir sevi pieradināt dzert ūdeni, svaigi spiestas sulas un zaļo tēju.

pexels.com

6. Ātro ēdināšanas restorānu pārtika (jeb "fastfoods")

Jāteic, ka par ātrajām uzkodām komentāri ir lieki. Mēs nekad nevaram būt pārliecināti, kā ātrās ēdināšanas restorānos tie ir sagatavoti. Turklāt šie ēdieni ne tikai ir kalorijām bagāti, bet pat bīstami mūsu veselībai.

pexels.com

7. Regulāra svēršanās

Šī ir bieža kļūda, jo dienas laikā mūsu svars var mainīties, taču tas nenozīmē, ka esam pieņēmušies svarā. Tāpat pastāvīga koncentrēšanās uz skaitļiem ir ceļš uz nomāktību.

pexels

8. Nesasniedzami mērķi

Lai process būtu veselīgs un rezultatīvs, jāizvirza sasniedzami mērķi arī tievējot. Objektīvi jāskatās uz situāciju un nedrīkst cerēt, ka nedēļas laikā izdosies veselīgā veidā atbrīvoties no 10 liekajiem kilogramiem.

pexels.com

9. Pārāk maz ūdens

Ūdens trūkums lielā mērā ietekmē mūsu ķermeni, jo svara zudums ir atkarīgs no vielmaiņas ātruma, bet tas - no uzņemtā ūdens daudzuma.

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija