Tomātu un gurķu salāti un citi it kā veselīgi ēdieni, kas mums kaitē

Uzturs 11.marts 2021
 
Elmārs Rudzītis/F64
Daudzi cilvēki ir dzirdējuši par tā saukto pareizo uzturu. Tas palīdz attīrīt organismu no toksīniem, stiprināt imūnsistēmu un pagarināt dzīvi. Tomēr ne visi pārtikas produkti un ēdieni, kurus uzskatām par veselīgiem, patiesībā ir veselīgi.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Mannā biezputra

Kopš bērnības mātes un vecmāmiņas māca bērniem, ka manna ir veselīga. Tomēr ne visi zina patiesību. Fakts ir tāds, ka mannas putraimi ir nekas cits kā pārstrādāti kviešu putraimi, un tāpēc tiem nav noderīgu īpašību. Galu galā vitamīni, minerālvielas un citi ieguvumi ir atrodami pilngrauda apvalkā. Vēl jāpiebilst tas, ka manna spēj paaugstināt cukura līmeni asinīs, kā arī palielina svaru.

Tomātu-gurķu salāti

Salāti, kuru sastāvā ir gurķi un tomāti, ir "sprādzienbīstams" maisījums kuņģim, jo var radīt gremošanas sistēmas problēmas. Fakts ir tāds, ka šie dārzeņi nesader kopā. Viens ir skābs un otrs salds, kas izjauc līdzsvaru. Tā rezultātā var sākties ne tikai diskomforts kuņģī, bet arī gāzu veidošanās. Citiem vārdiem sakot, labāk ēst gurķus un tomātus atsevišķi.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Galerts

Daudzi cilvēki domā, ka galerts ir veselīgs ēdiens. Galu galā tas satur kolagēnu, kas stiprina kaulu audus un padara ādu elastīgāku. Tā tas ir, bet ir viens "bet". Fakts ir tāds, ka galertā ir daudz tā saukto ekstraktvielu. Šī iemesla dēļ ēdiens ir nenāks par labu cilvēkiem, kam ir kuņģa slimības.

imago images/Scanpix/LETA

Suši

Protams, suši tiek uzskatīti par veselīgu ēdienu. Tomēr ir kāds nelabvēlīgs faktors. Fakts ir tāds, ka suši sastāvā ir neapstrādātas zivis un jūras veltes. Citiem vārdiem sakot, šis ēdiens var būt bīstams veselībai. Nav ieteicams suši pirkt veikalos, jo bieži zivis vienkārši aizstāj ar lētiem, zemas kvalitātes viltojumiem un pat produktiem, kuru derīguma termiņš ir beidzies.

imago images/Scanpix/LETA

Jogurts

Jogurts ir probiotiķu avots, kas ir labvēlīgi ietekmē gremošanu un zarnu darbību. Tomēr ražotāji tam bieži vien pievieno dažādas ķīmiskas vielas, lai pagarinātu tā derīguma termiņu. Turklāt jogurta sastāvā ietilpst dažādi aromatizētāji, krāsvielas un garšas pastiprinātāji. Tie negatīvi ietekmē cilvēka veselību un izraisa dažāda veida traucējumus.

Avots: www.rsute.ru

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

mjā, informācijas avots- no Krievijas dzīlēm.www.rsute.ru Varbūt izvēlēties rakstu veidotājus, kuri prot citas svešvalodas- tur tomēr nopietnāka informācija, jo nu jau arī jogurts, tomāti un gurķi ir slikto produktu sarakstā.Varbūt varat pārtraukt maldināt un musināt tautu?

17.marts 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija