Francūzietes atklāj, kā zaudēt liekos kilogramus bez diētām

Uzturs 2.aprīlis 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Ziemā nereti mēdzam ēst kalorijām bagātāku ēdienu, turklāt šajā sezonā vēl sastapāmies ar pandēmijas ietekmi uz uzturu. Divas franču sievietes portālam "Forum Daily Woman" atklājušas savus trikus, kā bez diētām kļūt slaidākām pēc ziemas.

pexels.com

Delikatešu režīms

41 gadu vecā Silvija atklāj, ka viņai nav sveša uzēšanās ziemas laikā, tāpēc pēc tās viņa kopā ar ģimeni - vīru un pusaugu meitām, mēdzot pāriet delikatešu režīmā. Tas nozīmē, ka viņi ikdienā parasto pārtiku aizstāj ar dārgām delikatesēm.

"Piemēram, parasti brokastīm mēs maiznīcā pērkam kruasānus un citus konditorejas izstrādājumus, kas maksā no 0,90 eiro līdz 1,20 eiro. Taču tajā pašā maiznīcā ir arī makarūni, kuri maksā eiro gabalā. Mums tie ļoti garšo, taču izmēra ziņā tie ir niecīgi, salīdzinot ar kruasānu. Ar tiem es aizstāju maizes izstrādājumus, kad pārejam "delikatešu režīmā". Rezultātā, mēs ēdam ievērojami mazāk kaloriju un gūstam baudu," stāsta Silvija.

Tāpat sieviete atklāj, ka lētu banānu vietā sākusi pirkt mellenes un zemenes, kas ir dārgākas. Vistas vietā - dārgas jūras veltes. Āķis ir tajā, ka cenas dēļ šīs delikateses daudz neiegādāsies un rezultātā būsi gardi paēdis, uzņemot daudz mazāk kaloriju. Silvija uzsver, ka turpina ievērot budžetu, vienkārši iegādājas daudzuma ziņā mazāk pārtikas.

Princips: samazinām porcijas, bet ēdam gardumus. Tādejādi nevajag atteikties no saldumiem un kļūt neapmierinātiem, jo jūtamies izsalkuši. Silvija atklāj, ka "delikatešu režīms" viņai ļāvis divu nedēļu laikā zaudēt trīs kilogramus. Šo metodi ģimene praktizējot jau trešo gadu.

pexels.com

Dabiskās atlases režīms

35 gadus vecā pamatskolas skolotāja Lea atklāj, ka viņai nepatīk ievērot diētas. Tāpēc pēc tam, kad viņa jūt, ka ziemā uzņēmusi liekus kilogramus, sieviete piekopj "dabiskās atlases" principu.

"Šim nolūkam es izveidoju "melno sarakstu". Tas ietver pārtikas produktus, kā arī to kombinācijas, kuras uz mēnesi pilnībā izslēdzu no uztura. Izslēdzot ēdienus, es balstos uz sabalansēta uztura principiem. Ja atteiksies no iemīļotiem produktiem, tie visu laiku kārosies, kas liks pārkāpt aizliegumus un pēc tam nonākt pašpārmetumos. Tāpēc melnajā sarakstā iekļauju tikai to, pret ko esmu diezgan vienaldzīga. Ir svarīgi šo saraktu tiešām uzrakstīt, nevis tikai paturēt prātā," apgalvo Lea.

Kā piemēru viņa min to, ka ir liela gaļas cienītāja, tapēc uz mēnesi atsakās no piedevām gaļas ēdieniem, piemēram, sviesta, saldajiem piena produktiem baltmaizes, kuri tik ļoti nekārojas. Tāpat Lea atklāj, ka viņai garšo šokolāde, taču neesot grūti atteikties no cepumiem. Viņa nespējot iztikt bez siera, taču bez saldajiem jogurtiem varot. Tas nozīmē, ka, ja ledusskapī ir siers, jogurtus tur neatradīsi.

Vēl Lea atklāj, ka viņai ļoti garšo sarkanais vīns, tāpēc viņa to atstājot uzturā, bet ar nosacījumu, ka nelieto to kopā ar ogļhidrātiem. Tā ir "melnā saraksta" kombinācija.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija