Dietoloģe nosauc produktus, no kuriem jāizvairās pēc 30 gadu vecuma

Uzturs 2.maijs 2021
 
pexels.com
Pēc 30 gadu sasniegšanas palielinās nosliece uz dažādām veselības problēmām, kuras ietekmē uzturs. Dietoloģe Marija Mališeva nosaukusi produktus, no kuriem ieteicams atturēties.

Mališeva paskaidroja, ka pēc 30 gadu vecuma vielmaiņa sāk palēlināties un palielinās tādu problēmu, kā kuņģa čūlas, augsta asinsspiediena, aterosklerozes, sirdslēkmes un instulta riski.

Ņemot vērā šos riskus, jābūt stingrākiem attiecībā uz ikdienā lietojamo produktu izvēli. Mališeva atzīmē, ka jāatturas no ceptiem ēdieniem. Ārste uzsver, ka "ceptas pārtikas lietošana vairāk nekā četras reizes nedēļā, palielina aptaukošanās un nopietnāku veselības komplikāciju risku".

Tāpat viņa iesaka izvairīties no piena produktiem ar zemu tauku saturu. Lai kompensētu tauku trūkumu, tie bieži satur lielas cukura vai fruktozes (kas ir bīstama aknām) devas, saldinātājus, kas var darboties kā kancerogēni.

pexels.com

Tāpat eksperte iesaka pēc 30 gadu sasniegšanas atturēties no gāzētām dzērieniem. Aizraušanās ar tiem var palielināt uzņēmību pret vēzi, sirds slimībām, dieabētu, osteroporozi, epilepsiju, Alcheimera un Pārkinsona slimībām.

No uztura vajadzētu izslēgt margarīnu, čipsus, parstrādātu gaļu un kontrolēt produktu daudzumu ar rafinētiem ogļhidrātiem un augstu sāls līmeni.

pexels.com

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija