10 vienkāršu un veselībai ļoti noderīgu uzkodu idejas

Uzturs 7.maijs 2021
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Izvēloties veselīgas augu izcelsmes uzkodas, iespējams ķermeni barot ar tam nepieciešamajām barības vielām katru dienu. Dažas idejas uzkodām, kas baros jūsu ķermeni un palīdzēs darbināt prātu!

1.

Pistācijas

Notiesāt pistācijas prasa arī darbu - aizver datoru, noliec malā darba papīrus, sagatavo pirkstu un lobi pistāciju čaulas!

2.

Humuss ar dārzeņiem

"Ēd varavīksni" ir veselīga ēdiena mantra viena iemesla dēļ: ēdot dažādu krāsu augu produktus, tu uzņem dažādas barības vielas, kas baro ķermeni. Kopā ar humusu var ēst dažādu veidu dārzeņus - sākot no paprikas līdz burkāniem, gurķiem un redīsiem.

3.

Avokado grauzdiņš ar tomātiem un pistācijām

Pixabay

Bieži vien uzkodas neatstāj mūsu vēderus apmierinātus. Tas tāpēc, ka uzkodām trūkst galveno piesātinošo barības vielu, piemēram, nepiesātināto tauku, šķiedrvielu un olbaltumvielu. Viens no veidiem, kā uzturā iekļaut vairāk šo piesātinošo barības vielu, ir avokado grauzdiņš, jo avokado satur gan nepiesātinātos taukus, gan šķiedrvielas. Pārliecinies, ka izmanto pilngraudu maizes šķēli, ko uzgrauzdē, uzsmērē saspaidītu avokādo un virsū uzliec tomātu šķēlītes, lai iegūtu mazliet salduma un skābuma, kā arī pistācijas, lai uzņemtu vēl vairāk nepiesātinātu tauku un šķiedrvielu.

4.

Grauzdēti aunazirņi

Cepeškrāsnī grauzdēti, sātīgi aunazirņi var kļūt par kraukšķīgu uzkodu, kas remdēs nelielu izsalkumu. Šai vienkāršajai uzkodai nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas: aunazirņi, olīveļļa un garšvielas. Samaisiet tos kopā, ielieciet tos cepeškrāsnī un cepiet līdz tie kļūst grauzdēti.

5.

Olīvas

Sālītas, sāļas, asas, taukainas, košļājamās, kraukšķīgās ... olīvas var būt tik dažādas! Ēdiet tās vienas vai kopā ar sēklas krekeriem.

6.

Lapu kāpostu čipsi

Pixabay

Pat ja neesi kāpostu mīlētājs, vērts izmēģināt lapu kāpostu (kale - angļu val.) čipsus. Kaut arī lapu kāpostus var būt grūtāk sakošļāt un tie mēdz būt rūgti, ja tos ēd neapstrādātus, cepot cepeškrāsnī, notiek brīnums! Paņemiet nedaudz sasmalcinātu lapu kāpostu, iemetiet tos traukā ar olīveļļu, ko ieliek cepeškrāsnī. Atliek vien vērot, kā lapu kāpostu gabaliņi pārvēršas par kraukšķīgām skaidiņām, kas izkūst mutē. Garšai var pievienot citrona sulu.

7.

Riekstu un žāvētu augļu mikslis

Šī ir jau klasiska uzkoda, ko daudzi no mums atpazīst kā "studentu brokastis". Katra šī mikšļa sastāvdaļa viena otru papildina. Vēl vairāk - nopērc savas mīļākās sastāvdaļas un izveido pats savu maisījumu no riekstiem un žāvētiem augļiem un ogām, kas tev garšo vislabāk.

8.

Tortiljas čipsi ar pupiņu mērci

Šī ir veselīgā versija klasiskajai uzkodai čipsiem ar salsas mērci. Uz pākšaugu bāzes veidotā mērce dod olbaltumvielu, šķiedrvielu un tauku līdzsvaru, kas var nodrošinās sāta sajūtu.

9.

Popkorns

Pixabay

Šo uzkodu ir ne vien viegli un jautri ēst, tā arī nodrošinās, ka dienā uzņem šķiedrvielas!

10.

Augļi

Izmanto uzkodu brīžus, lai ikdienā regulāri ēstu tik ļoti mūsu uzturā nepieciešamos augļus.

Avots: eatthis

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija