Ārste skaidro, ka šajā vecumā sievietes ķermenis sāk intenstīvāk zaudēt estrogēnu - hormonu, kas ir svarīgs aktīviem vielmaiņas procesiem un emocionālajai stabilitātei. Tā koncentrācijas samazināšanās rada tādas problēmas, kā svara pieaugumu, ātru nogurumu un aizkaitinātību.
Ārste nosauca produktus, kuros ir augsts estrogēna saturs:
- āboli;
- aprikozes;
- granātāboli;
- linsēklu eļļa;
- pākšaugi - pupas, aunazirņi, zirņi, sojas pupas;
- zaļas krāsas dārzeņi - selerijsas, spināti, sparģeļi;
- baklažāni;
- rieksti un ķirbju sēklas;
- mājputnu gaļa;
- zivis, vēžveidīgie austeres un kalmāri;
- garšvielas - kurkuma, ingvers.
Kalena norāda, ka sievietēm pēc 40 gadu sasniegšanas nevajadzētu ievērot badošanos un pieturēties stingrām pārtikas sistēmām, jo tas nelabvēlīgi ietekmē hormonālā līmeņa stāvokli.
Ārste iesaka ēst pilngraudu produktus (rudzi, auzas, brūnie rīsi, mieži), klijas - tie palīdzēs uzturēt stabilu hormonālo līmeni.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Komentē