12 pārtikas produkti, kas palīdz ilgāk saglabāt jaunību

Uzturs 21.jūlijs 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Ir produkti, kas palīdzēs ne tikai izskatīties, bet arī justies vismaz dažus gadus jaunākiem. Portāls "Econet" apkopojis 12 produktus, kuri aizkavē novecošanos.

pexels.com

1. Apelsīni

Šajos citrusaugļos esošais C vitamīns ir svarīgs mūsu ādai. Šis komponents cīnās ar iekaisumu, mazina grumbas un to izmanto plaši pazīstamā kolagēna proteīna ražošanā.

pexels.com

2. Saldais kartupelis

Tā oranžā krāsa ir saistīta ar tajā esošo beta- karotīnu. Šis antioksidants ir būtisks, lai saglabātu ādas elastību un neitralizētu ārējās vides kaitīgo iedarbību. Saldie kartupeļi ir arī svarīgi acu veselībai un samazina sirds problēmu risku.

pexels.com

3. Avokado

Avokado satur labos taukus un vitamīnus, kā arī tas ir bagāts ar C un E vitamīniem. Tā labās īpašības izpaužas svara regulēšanā, holesterīna līmeņa pazemināšanā, iekaisuma neitralizēšanā un aizsardzībā pret UV starojumu.

pexels.com

4. Kurkuma

Kurkuma satur antioksidantus, kas neitralizē iekaisumu un kaitīgo oksidatīvo stresu, kas bojā šūnas un tādejādi veicina novecošanos. Kurkurma palīdz arī pret artrītu un pat Alcheimera slimību.

pexels.com

5. Termiski apstrādāti tomāti

Termiski apstrādāti tomāti sniedz atjaunojošu efektu. Gatavojot tomātus, tajos ražojas likopēns - antioksidants, kas aizsargā ādu no bojājumiem.

pexels.com

6. Brokoļi

Tajos ir augsts sulforafāna procentuālais daudzums, kas aizsargā pret vēzi. Brokoļi satur daudz C vitamīna un karotinoīdu, kas ir būtiski ādas un acu veselībai.

pexels.com

7. Spināti

Spināti satur vitamīnus, antioksidantus, dzelzi un magniju, kas uzlabo miegu un ir nepieciešams sirdij un hormonu līdzsvaram.

pexels.com

8. Buljons no kauliem

Vērtīgs mikroelementu un omega-3 taukskābju avots. Vārīšanas laikā no kauliem izdalītais želatīns ir ļoti būtisks ādai, labvēlīgs gremošanas traktam un imunitātei. Šajā buljonā esošie glikozamīns un hondroitīns palīdzēs tiem, kas cieš no sāpēm kaulos un locītavās.

pexels.com

9. Rieksti un sēklas

Riekstos esošie tauki samazina holesterīna līmeni, ir būtiski sirds veselībai un sniedz sāta sajūtu. Vitamīni un mikroelemeti riekstu un sēklu sastāvā ir nepieciešami acu un ādas veselībai, kā arī aizsargā ķermeni no ārējās vides negatīvās ietekmes.

pexels.com

10. Zivis

Treknas zivis, piemēram, lasis, sardīnes, satur lielu daudzumu omega-3 taukskābju. Tās ir būtiskas smadzeņu un sirds darbībai. Omega-3 lietošana uzturā palīdzēs stiprināt matus un uzturēt jauneklīgāku ādu.

pexels.com

11. Āboli

Palīdz samazināt onkoloģisko slimību, kardioloģisko slimību, astmas un otrā tipa diabēta riskus.

pexels.com

12. Ogas

Ogas satur daudz vitamīnu un antioksidantu. Piemēram, mellenes ir spēcīgi antioksidanti. Šī oga uzlabo smadzeņu darbību un palēlina ar vecumu saistīto garīgo izmaiņu attīstību.

Avots: Econet

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija