5 pārtikas produkti, kas palīdzēs vieglāk pārvarēt karstumu

Uzturs 6.jūlijs 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Karstā laikā ķermenim palīdzēt tikt galā ar augstām temperatūrām un izvairīties no dehidratācijas var ne tikai ar aukstiem dzērieniem, bet arī dažiem pārtikas produktiem.

pexels.com

1. Gurķi

Šajos dārzeņos ir no 95 līdz 98% ūdens, kas ir aptuveni 95 līdz 98 grami uz 100 gramiem produkta. Atlikušos divus līdz trīs procentus aizņem barības vielas - vitamīni, ogļhidrāti, minerālvielas un aminoskābes.

pexels.com

2. Selerija

Tā ir ne tikai noderīga gremošanas sistēmai, bet tās sastāvā ir 94% ūdens, kas karstās dienās to padara par teju vai neaizvietojamu produktu. Turklāt no tās var pagatavot lielisku kokteili svara zaudēšanai.

pexels.com

3. Spināti

Garšīgie spināti ir barojoši, taču tajā pašā laikā arī viegli un atsvaidzinoši. Svaigos spinātos ir 90% ūdens, kā arī aptuveni 3,6 mg dzelzs. Tie labi sader ar gaļu, dārzeņiem un graudaugiem.

pexels.com

4. Zemenes

Zemenes ir ne tikai lielisks rotājums vai pamats pīrāgiem un atsvaidzinošiem dzērieniem, bet arī ļoti vērtīgs un veselīgs produkts. Tās lieliski var paglābt organismu no dehidratācijas, jo tajās ir 91% ūdens. Vislabāk zemenes, protams, ēst svaigas.

pexels.com

5. Melone

Melones sastāvā 90% ir ūdens. Tas ir lielisks produkts, no kura pagatavot saldējumu, atdzesējošas tējas un dažādus veldzējošus desertus.

Avots: Novosti

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija