Nosauc produktus, no kuriem būtu jāatsakās pēc 30 gadu vecuma

Uzturs 27.augusts 2022
 
pexels.com
Pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas palielinās nosliece uz dažādām veselības problēmām, kuras ietekmē uzturs. Tāpēc ieteicams atturēties no dažiem pārtikas produktiem, intervijā norādījusi uztura speciāliste Marija Mališeva. 
Speciāliste skaidroja, ka "pēc 30 gadiem cilvēka vielmaiņa sāk palēlināties un līdz ar to palielinās tādu slimību risks kā kuņģa čūla, augsts asinsspiediens, ateroskleroze, sirdslēkme vai insults".

Ņemot vērā šos riskus, jābūt stingrākiem pret sevi, izvēloties pārtikas produktus ikdienas lietošanai. Mališeva atzīmē, ka vajadzētu izvairīties no ceptiem ēdieniem. Ārste uzsvēra, ka "cepta ēdiena ēšana vairāk nekā četras reizes nedēļā palielina aptaukošanās risku un nopietnākas veselības komplikācijas".

pexels.com

Ieteicams arī neiegādāties piena produktus ar zemu tauku saturu. Lai kompensētu tauku trūkumu, tie nereti satur daudz cukura, fruktozes, kas ir bīstama aknām, vai saldinātājus, kas var darboties kā kancerogēni.

Ārste mudināja pēc 30 gadu sasniegšanas retāk lietot arī gāzētus dzērienus. Aizraušanās ar tiem palielina uzņēmību pret sirds slimībām, diabētu, osteoporozi, epilepsiju un citām slimībām.

Vajadzētu no uztura izslēgt arī margarīnu, čipsus, pārstrādātu gaļu un kontrolēt uzņemto pārtikas produktu daudzumu ar rafinētiem ogļhidrātiem un augstu sāls līmeni.

pexels.com

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Idiotisks raksts

31.augusts 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija