Plāns, kā 14 dienu laikā atteikties no cukura

Uzturs 22.oktobris 2021
 
pexels.com
Zobārsts Džeimss Gūlniks (James Goolnik), šefpavārs Džiankarlo Kaldesi (Giancarlo Caldesi), uztura speciāliste Dženija Filipsa (Jenny Phillips) un dietoloģe Klēra Greja (Clare Gray) izveidojuši plānu, kā iespējams atteikties no cukura 14 dienu laikā, raksta "The Mirror".

Plāns

Izstrādātais plāns ir ļoti vienkāršs - divas nedēļas cilvēkiem ir jāēd tie produkti, kas norādīti, kā atļauti un jāizvairās no tiem, kuri ir neēdamo sarakstā.

Būtiski ir ieturēt trīs normālas maltītes dienā un nenašķoties starp tām.

Vēlams savas maltītes plānot uz priekšu, lai nav vēlmes pēc ātrām uzkodām. Šo procesu var atvieglot, jau laicīgi uz nedēļu sagatavojot ēdienu porcijas.

Ja visu dienu strādā, pusdienas pagatavo iepriekšējā vakarā, lai tās atliek tikai uzsildīt.

pexels.com

Ko ēst?

Gaļu; jūras veltes; olas; pilnpiena produktus; pupiņas; lēcas un pākšaugus; visus dārzeņus; divas augļu porcijas katru dienu; riektus un sēkas, ieskaitot riekstu sviestu; garšaugus un garšvielas; nedēļā trīs porcijas pilngraudu produktu, piemēram, brūnos rīsus, pilngraudu makaronus vai maizi; tēju un kafiju bez cukura; nesaldinātu gāzēto ūdeni.

pexels.com

Ko neēst?

Neko, kā sastāvā ir vairāk nekā 5 grami cukura uz 100 gramiem produkta; kūkas, saldējumu, cepumus un saldumus; gatavās maltītes un pārstrādātu pārtiku; alkoholu; beztauku piena produktus; brokastu pārslas; saldinātājus; mērces, piemēram, kečupu; gāzētus dzērienus; augļu sulas; enerģijas dzērienus; eļļas, piemēram, rapšu eļļu, saulespuķu eļļu vai zemesriekstu eļļu; rafinētus graudus, piemēram, baltos rīsus, miltus un makaronus.

Piemēri kā ēst

Brokastis: vārīta ola ar kūpinātu lasi, sparģeļiem, tomātu, sēnēm un avokado.

Pusdienas: Sviesta ķirbis ar lēcu zupu VAI ceptus saldos kartupeļus ar tunci un grieķu jogurtu.

Vakariņas: Cepta menca ar grauzdētiem dārzeņiem VAI steiks ar tomātu salātiem.

Avots: The Mirror

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Auglos ir ļoti daudz cukura. Rīsi un makaroni . Baltie vai brūnie ne ar ko daudz neatšķiras. Tie arī ir ogļhidrāti. Ja nu nedaudz vairāk minerālvielu būs brūnajos. Bet tas ir tik ļoti nenozīmīgi. Jā ēd dārzeņus .tie visi ir murgi. Nedrīkst ēst vairāk nekā patērē. Cik vienkārši. Un notievēt varēsi tikai ja patērēsi vairāk bet ēdīsi mazāk.

24.oktobris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija