11 pārtikas produkti, kurus uztura speciālisti neiesaka likt zupās

Uzturs 28.jūlijs 2023
 
pexels.com
Ir vairāki produkti, kurus eksperti neiesaka likt zupās. Uzzini, kuri tie ir!

pexels.com

1. Saldais krējums

Uztura speciālisti iesaka izvairīties no saldā krējuma pievienošanas zupai. Saldais krējums zupu padarīs kalorijām un taukiem bagātāku, tādējādi veselīgā zupa var kļūt par figūrai "nedraudzīgu". Ieteicams labāk zupās izmanot dārzeņu vai vistas buljonu.

pexels.com

2. Buljona kubiņi

Pavisam ātrs veids, kā pagatavot buljonu, ir izmantot veikalā nopērkamos buljona kubiņus. Buljona kubiņi satur ļoti daudz sāls. Pārlieku liels sāls patēriņš var negatīvi ietekmēt jūsu veselības stāvokli, piemēram, paaugstināt asinsspiedienu, veicināt vēdera uzpūšanos un tūsku. Buljona kubiņi satur dažādus konservantus, tai skaitā mākslīgās krāsvielas.

pexels.com

3. Sulas

Tas var šķist dīvaini, ka zupām var tikt pievienotas augļu sulas, bet ir receptes, kurās tas ir nepieciešams. Uztura speciālisti iesaka izvairīties no sulas pievienošanas zupai, jo tās bagātinās jūsu ēdienu ar lieku cukura daudzumu, kas nemaz nebūs veselīgi.

pexels.com

4. Trekna liellopu maltā gaļa

Zupu pagatavošanai labāk neizmantot treknu liellopa gaļu. Kāpēc? Jo šāda veida gaļa var nelabvēlīgi ietekmēt jūsu sirds veselību, vielmaiņu un svaru. Uztura speciālisti iesaka izmantot aptuveni 80% liesu liellopa gaļu.

pexels.com

5. Tītara šķiņķis

Šķiņķis zupai var piedod lielisku garšu. Svarīgi ir izvēlēties pareizo šķiņķa veidu. Lai arī var šķist, ka tītara gaļa ir veselīgāka alternatīva cūkgaļai, jo tā satur mazāk kaloriju, tā tomēr nav. Tītara šķiņķis saturēs vairāk sāli. Savukārt cūkgaļa satur vairāk olbaltumvielu un sirds veselībai svarīgās mononepiesātinātās tauksskābes. Tāpēc tītara vietā labāk izvēlieties cūkgaļu.

pexels.com

6. Desa

Līdzigi, kā šķiņķis, arī desa zupai var piedot ļoti labu garšu. Tomēr tā nebūs tā veselīgākā sastāvdaļa, ja jūs domājat par savu svaru. Desas ir kalorijām un taukiem bagātas, kā rezultātā šādu zupu ēšana var veicināt pretēju rezultātu svara zaudēšanai.

pexels.com

7. Siers

Siers nebūs tā labākā izvēle, ja vēlaties pagatavot veselīgu zupu. Siers satur lielu daudzumu tauku un sāls. Ja jūs domājat par svaru un vēlaties atbrīvoties no pāris liekajiem kilogramiem, tad izvairieties no tādu zupu ēšanas, kuru sastāvā ir siers.

pexels.com

8. Nūdeles

Nūdeļu zupu piekritējiem šis var nepatikt. Izrādās zupas, kurās ir nūdeles, nemaz nav veselīgas. Nūdeles satur rafinētos kviešus, bet tajās nemaz nav vērtīgās šķiedrvielas un olbaltumvielas, kas ir būtiski svarīgas tiem cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko ķermeņa svaru. Lieliska alternatīva tradicionālajām nūdelēm būs pilngraudu makaroni, cukīni nūdeles.

pexels.com

9. Rīsi

Rīsi var šķist veselīgāka alternatīva nūdelēm, tomēr tā nav, ja izvēlaties zupai pievienot tieši baltos rīsus. Ja jums ir svarīgi domāt par savu figūru, tad zupai ieteicams labāk pievienot miežus, kvinoju, brūnos rīsus, tie būs daudz veselīgāki un figūrai "draudzīgāki".

pexels.com

10. Maizes grauzdiņi

Kraukšķīgi maizes grauzdiņi var zupu padarīt gardāku un tās tekstūru patīkamāku. Tomēr šādu graudziņu pievienošana nedos neko labu jūsu veselībai, vien gan tukšas kalorijas un lieku sāls patēriņu.

pixabay.com

11. Konservēti dārzeņi

Veikalā nopērkamajiem konservērtajiem dārzeņiem klāt ir pievienots ne tikai liels daudzums sāls, bet arī garšas pastiprinātāji. Šīs sastāvdaļas var radīt nepatīkamas sajūtas vēderā un gremošanas trakta traucējumus. Labāk zupām pievienojiet svaigus vai saldētus dārzeņus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija