10 lieliski produkti, kas samazina apetīti

Uzturs 26.oktobris 2021
 
pexels.com
Aukstajā gada laikā var šķist, ka ne tikai mīnusi aiz loga paliek lielāki, bet arī apetīte. Kā cīnīties ar nepārvaramo ēstgribu? Izrādās, vairāki pārtikas produkti var palīdzēt samazināt apetīti!

pexels.com

1. Mandeles

Mandeles ir ļoti veselīgs un dabisks apetītes mazinātājs. Šie rieksti satur organismam vērtīgos antioksidantus, E vitamīnu un magniju. Ir pierādīts, ka mandeles palielina sāta sajūtu, kā rezultātā ilgāku laiku netiek izjust izsalkums.

pexels.com

2. Kafija

Liels kafijas patēriņš var jūs padarīt nervozākus, jo šis dzēriens ietekmē centrālo nervu sistēmu. Patērējot mērenā daudzumā kafiju, tā var paātrināt vielmaiņu un darboties, kā ēstgribas nomācošs līdzeklis. Ja vēlaties ar kafijas palīdzību samazināt apetīti, tad svarīgi kafijai nepievienot klāt cukuru, sīrupus vai kafijas krējumu!

pexels.com

3. Ingvers

Ingvers ir izcils produkts, kuru lietot, ja saskaraties ar gremošanas trakta problēmām. Šī sakne ir ļoti labs stimulants, kas palīdz uzlabot gremošanas trakta darbību. Ingvers palīdzēs arī samazināt tieksmi pēc ēdiena, jo tas nomāc apetīti. Ingveru var pievienot klāt dažādiem ēdieniem, sākot no smūtijiem, beidzot ar kārtīgiem pamatēdieniem!

pexels.com

4. Avokado

Avokado ir ļoti veselīgi. Tie ir bagāti ar šķiedrvielām un veselīgajiem mononepiesātinātajiem taukiem. Izrādās, ka avokado var arī nomākt apetīti. Apēdot avokado un uzņemot tajā esošos taukus, smadzenēm tiek sūtīti signāli, ka esat paēduši. Tādējādi avokado palīdz samazināt apetīti. Tomēr būtiski ir pievērst uzmanību mērenībai. Nevajadzētu pārlieki aizrauties ar šī augļa ēšanu.

pexels.com

5. Kajēnas pipari

Papildiniet savu maltīti ar kajēnas pipariem. Tikai tējkarote šo piparu palīdzēs paātrināt vielmaiņu, kā rezultātā tiks dedzinātas kalorijas. Šī garšviela ēdienu padarīs asāku. Ja ēdiens būs ass, tad jūs to baudīsiet lēnām. Svarīgi ir ēst lēnām, tādējādi tiek apēsts mazāks daudzums pārtikas, jo sāta sajūta iestājas ātrāk!

pexels.com

6. Āboli

Visa veida, šķirņu āboli var kalpot, kā lielisks apetītes nomācošs produkts. Ābolos esošais pektīns palīdz rast sāta sajūtu. Šī augļa ēšana palīdz arī regulēt glikozes līmeni asinīs un palielināt enerģiju.

pexels.com

7. Olas

Zinātnieki ir veikuši pētījumu, kurā pierādījās, ka tie cilvēki, kuri brokastīs apēd vienu vai divas olas, dienas laikā uzņem vismaz par 300 kalorijām mazāk. Izrādās, ka olu ēšana brokastīs, palīdz dienas laikā izjust lielāku sāta sajūtu un samazināt tieksmi panašķēties.

pexels.com

8. Melnā šokolāde

Izrādās, ka arī melna šokolāde ir lielisks ēstgribas nomācējs. Svarīgi ir izvēlēties, tādu melno šokolādi, kura satur vismaz 70% kakao. Lēnām notiesājiet pāris gabaliņus melnās šokolādes un jums samazināsies ēstgriba. Kāpēc? Jo šī šokolāde ir rūgta un rūgta garša nomāc apetīti. Šokolāde ir arī lielisks apetītes mazinošs produkts, jo tā satur stearīnskābi, kas palēlina gremošanas procesus un palīdzēs ilgāk izjust sāta sajūtu.

pexels.com

9. Kanēlis

Kanēlis ir ļoti laba garšviela, kura palīdzēs dabiski nomākt ēstgribu. Šis būs pavisam vienkāršs veids, kā samazināt apetīti. Atliek vien ēdienam pievienot klāt kanēli! Piemēram, no rīta ēdot auzu pārslu putru, pievienojiet klāt kanēli. Ja no rīta neēdat putru, tad kanēli var pievienot klāt kafijai vai pat tējai. Kanēlis līdzīgi kā citas maltas garšvielas, piemēram, krustnagliņas un ingvers, palīdz pazemināt cukura līmeni asinīs, kā arī kontrolēt svaru.

pexels.com

10. Linsēklas

Linsēklas ir ideāls papildinājums jogurtiem, smūtijiem vai salātiem. Kāpēc? Jo tās satur šķīstošās šķiedrvielas un organismam svarīgās taukskābes. Izrādās, ka pievienojot klāt ēdienam sasmalcinātas jeb samaltas linsēklas, tās var strādāt, kā apetītes nomācošs līdzeklis. Linsēklas palīdzēs ilgāk just sāta sajūtu!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija