4 bīstami produkti holesterīna līmenim

Uzturs 28.oktobris 2021
 
pexels.com
Kamēr daļa produktu, kuros ir augsts holesterīna līmenis, var būt pat veselīgi, citi nodara lielākoties tikai kaitējumu veselībai. Veselības portāls "Healthline" nosaucis 4 bīstamākos produktus ar augstu holesterīna līmeni.

pexels.com

1. Fritēti ēdieni

Fritētiem ēdieniem, piemēram, virtuļiem vai fritētiem vistu stilbiņiem ir augsts holesterīna līmenis un no tiem vēlams izvairīties, cik vien tas ir iespējams. Tajos ir daudz kaloriju un transtauku, kas kaitē veselībai. Turklāt liels fritētu ēdienu patēriņš palielina sirds slimību, aptaukošanāss un diabēta risku.

pexels.com

2. Ātrās uzkodas

Šādas pārtikas uzņemšana ir liels risks hronisku slimību attīstībai, piemēram, sirds slimībām, diabētam vai aptaukošanās. Tiem, kuri regulāri ieturas ātro uzkodu restorānos, ir augsts holesterīna līmenis, aptaukošanās vēdera zonā, lielāks iekaisums un cukura līmeņa svārstības. Biežāk gatavojot ēdienu mājās, iespējams uzturēt normālu svaru un samazināt sirds slimību risku.

pexels.com

3. Pārstrādāta gaļa

Cīsiņi, desa, bekons un cita veida pārstrādāta gaļa satur augstu holesterīna līmeni. Šādu produktu patēriņš palielina sirds slimību un pat vēža risku. Pētījumā par sarkanās gaļas patēriņa saistību ar kardiovaskulāro slimību risku, kurā piedalījās vairāk nekā 614 000 dalībnieku, noskaidrots, ka 50 gramu porcija pārstrādātas gaļas dienā par 42% palielina sirds slimību attīstības risku.

pexels.com

4. Deserti

Cepumi, kūkas, saldējums, konditorejas izstrādājumi un citi saldumi ir neveselīgi, jo tajos ir augsts holesterīna līmenis, kā arī pievienotie cukuri, neveselīgie tauki un kalorijas. Šie produkti var negatīvi ietekmēt kopējo veselību un viecināt svara pieaugumu. Turklāt šie produkti nereti nesatur vērtīgas uzturvielas - vitamīnus, minerālus, proteīnu un veselīgos taukus.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija