8 veselīgi produkti, kurus ieteicams ēst ziemā

Uzturs 15.decembris 2021
 
unsplash.com
Eksperti izceļ šos astoņus pārtikas produktus, kurus īpaši ieteicams lietot uzturā ziemas laikā. 

unsplash.com

1. Ingvers

Ingvers jau gadsimtiem ilgi tiek lietots uzturā, lai stiprinātu imūnsistēmu, uzlabotu gremošanas trakta darbību, atvieglotu kuņģa darbības traucējumus. Ingvers veikalos ir pieejams visu cauru gadu. Tomēr eksperti izceļ, ka šo sakni īpaši ieteicams lietot uzturā tieši ziemas mēnešos. Šis ir lielisks dabiskais līdzeklis, kas palīdzēs cīnīties ar vīrusiem.

unsplash.com

2. Lapu kāposts jeb kale

Lapu kāposts ir lielisks produktus, kuru ēst ziemas laikā, jo tā esošās uzturvielas ir īpaši nozīmīgas labai veselībai. Šis kāposts ir bagāts ar kāliju. Pateicoties tajā esošajam kālijam, kāposta lietošana uzturā var palīdzēt samazināt assinspiedienu un izvadīt no organisma lieko nātrija daudzumu.

unsplash.com

3. Citrusaugļi

Citrusaugļi ir bagāti ar C vitamīnu. Tieši tāpēc šie ir ideāli augļi ziemas sezonā, kad organismam ir nepieciešams C vitamīns, lai cīnītos ar dažādiem vīrusiem. Piemēram, apelsīnos, greipfrūtos un citronos ir ļoti daudz dažādu vērtīgu minerālvielu un fitoķīmisko vielu jeb augu izcelsmes vielu, kas palīdz uzturēt labu veselību.

unsplash.com

4. Briseles kāposti

Briseles kāposti ir lieliski ar to, ka tie ne tikai ir garšīgi, bet arī tie ir bagāti ar daudz dažādām barības vielām. Šie mazie krustziežu dārzeņi ir ļoti labs K un C vitamīna avots. Briseles kāposti satur arī organismam vērtīgas uzturvielas - folātus, mangānu, kāliju un B6 vitamīnu. Šos kāpostus ierasti novāc vēlā rudenī, ziemā, tieši tāpēc tos ir ieteicams ēst gada aukstajā sezonā.

unsplash.com

5. Brokoļi

Izrādās, ka brokoļi ir izcili C vitamīna avoti. Viena glāze brokoļu nodrošina orgaismu ar dienā nepieciešamo C vitamīna devu. Tā kā tie satur C vitamīnu, šis dārzenis ir īpaši svarīgs organismam ziemas laikā, kad ir nepieciešams pastiprināti uzņemt šo vitamīnu.

unsplash.com

6. Puravi

Puravs ir ļoti labs magnija avots. Bieži vien cilvēkiem organismā trūkst šis minerāls. Puravu ir iespējams izmantot dažādi - zupās, salātos, sacepumos un citos gardos ēdienos. Puravu sezona sākas oktobrī un ilgst līdz pat pavasarim. Tieeši šajā laika periodā tie ir uzturvielām bagāti.

unsplash.com

7. Granātābols

Granātābols esošie polifenoli uzlabo sirds veselību, palīdz organismam cīnīties ar infekciju slimībām, kā arī ir lielisks palīgs atmiņas uzlabošanā. Šis augli visgaršīgākais un veselīgākais būs laika posmā no septembrim līdz pat februārim.

unsplash.com

8. Hurma

Izrādās, ka hurma ir viens no visvērtīgākajiem augļiem, kas ir pieejams ziemas mēnešos. Viena vidēja lieluma hurma satur aptuveni pusi no dienā nepieciešamā A vitamīnu daudzuma. A vitamīns ir svarīgs stiprai imūnsistēmai un labai acu veselībai.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija