6 veselīgi dzērieni, kurus nepieciešams dzert īsi pēc pamošanās

Uzturs 7.janvāris 2022
 
unsplash.com
Īsi pēc pamošanās nav ieteicams uzreiz ķerties pie karstas kafijas malkošanas. Sākotnēji vajag "pamodināt" ķermeni. Apkopojām sešus lieliskus, gardus dzērienus, kurus būtu nepieciešams dzert tūlīt pēc pamošanās!

pexels.com

1. Citronūdens

Eksperti iesaka, ka īsi pēc pamošanās, labākais dzēriens ar kuru sākt rītu ir citronūdens. Tas ir ļoti viegli pagatavojams un sniedz daudz laba veselībai. Šis dzēriens organismam ne tikai sniegs vērtīgo C vitamīna devu, bet palīdzēs arī "pamosties" ķermenim un prātam.

unsplash.com

2. Kokosriekstu ūdens

Līdzīgi, kā citronūdens, kokosriekstu ūdens ir labs dzēriens ar kuru "pamodināt" prātu un ķermeni. Tas ir ļoti atsvaidzinošs. Šis ūdens rīta agrumā palīdzēs arī "iekustināt" vielmaiņu. Kokosriekstu ūdens ir arī lielisks līdzeklis brīžos, kad ir uzpūties vēders. Tas palīdz mazināt nevēlamo diskomfortu!

pexels.com

3. Svaigi spiesta dārzeņu sula

Svaigi spiesta dārzeņu sula būs ne tikai ļoti garda, bet arī saturēs organismam vērtīgos vitamīnus un minerālvielas. Šāda sula rīta argumā sniegs ķermenim vajadzīgo enerģiju. Gatavojot šādu sulu varat izmantot dažāda veida dārzeņus, piemēram, burkānus, spinātus, bietes u.c.

unsplash.com

4. Ingvera tēja

Ja pēc pamošanās jūs nomoka slikta dūša vai reibst galva, pašsajūtu palīdzēs uzlabot silta ingvera tēja. Tā spēs mazināt nepatīkamās sajūtas.

pexels.com

5. Apelsīnu sula

Ja jums pie sirds neiet dārzeņu sulas, tad lieliska alternatīva būs apelsīnu sula. Ar tās palīdzību uzņemsiet ne tikai organismam vērtīgo C vitamīnu, bet arī būsiet možāki.

pexels.com

6. Smūtijs

Smūtiji no rīta var kalpot ne tikai kā gards padzēriens, bet arī brokastis. Ogu smūtiji būs īpaši veselīgi. Ogas ir bagātas ar antioksidantiem, tāpēc tās sniegs ķermenim to, kas tam ir nepeciešams. Papildiniet ierasto ogu smūtiju ar čia sēklām vai linsēklām. Tās smūtijam piedos papildus organismam neiepieciešamās uzturvielas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.



































Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija