4 pārsteidzoši fakti par popkorna ietekmi uz veselību

Uzturs 24.janvāris 2022
 
pexels.com
Viena no pasaules popuārākajām uzkodām patiesībā ir arī diezgan veselīga, protams, ja tai netiek pievienoti saldinātāji, eļļas, tauki vai sāls. Runa ir par popkornu un "Insider" nosaucis 4 ieguvumus veselībai no tā.

pexels.com

1. Satur vitamīnus un minerālvielas

Kā norāda "Insider", viena glāze popkorna satur 26,3 mg kālija, kas palīdz līdzsvarot sķidrumus organismā un atbalsta nervu sistēm; 0,26 mg dzelzs; 0,025 mg cinka, kas var palīdzēt uzlabot garastāvokli un imūnsistēmu; 11,5 mg magnija, kas palīdz uzturēt kaulu, smadzeņu un muskuļu veselību. Tāpat tā sastāvā esot viens grams proteīna un viens grams šķiedrvielu.

pexels.com

2. Var samazināt sirds slimību risku

Amerikāņu dietoloģe Kima Pīrpointa norāda, ka popkorns tiek uzskatīts par veselu graudu. Kamēr rafinētie graudi, piemēram, baltie rīsi un maize satur tikai endospermu, popkorns satur arī dīgli un apvalku. Uzturs, kas bagāts ar veseliem graudiem, saistīts ar zemāku sirds slimību risku.

Veseli graudi ne tikai var samazināt asinsspiedienu, bet tajos esošās šķīstošās šķiedras saistās ar holesterīna izvadīšanu, saka Pīrpointa.

pexels.com

3. Atbalsta gremošanas sistēmu

Popkorns ir lielisks šķiedrvielu avots, kas var veicināt gremošanas sistēmas veselību, norāda Misūri štata universitātes biomedicīnas zinātņu klīniskā docente Natālija Allena. Turklāt veseli graudi satur sarežģītus ogļhidrātus, kas veicina veselīgu zarnu mukrobiomu.

Tā kā šķiedrvielas palīdz palielināt izkārnījumus, tās veicina regulāru zarnu kustību, saka Pīrpointa, kas samazina aizcietējumus.

pexels.com

4. Var samazināt noteiktu vēža veidu risku

Popkorns ir bagāts ar antioksidantu veidu, kas pazīstams kā fenolskābes vai polifenoli. Polifenoli var palīdzēt samazināt noteiktu vēža veidu, tostarp krūts un prostatas vēža, risku.

"Polifenoli dabiski atrodami augu pārtikā un var palīdzēt neitralizēt brīvos radikāļus," norāda Allena. "Brīvie radikāļi var izraisīt šūnu bojājumus un palielināt sirds slimību risku."

Apskati arī mūsu eksperimentu, kā pagatavot popkornu, ja mājās nav mikroviļņu krāsns.

Avots: Insider

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem, izklaidējošiem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 
aha

kad būs pētījums par konfekšu labvēlīgo ietekmi uz veselību?

24.janvāris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija