6 figūrai nedraudzīgākie pārtikas produkti

Uzturs 13.maijs 2022
 
pexels.com
Nav viegli dzīvot veselīgi, jo veikalu plauktos atrodas tik daudz neveselīgu našķu un ēdienu, ka ir grūti pretoties kārdinājumam. Eksperti izceļ, ja vēlaties rūpēties par savu figūru un veselību, nepieciešams no savas ikdienas izskaust šos sešus produktus!

unsplash.com

1. Čipsi

Bieži vien cilvēki, kuriem garšo sāļas uzkodas, izvēlas našķoties ar čipsiem, lai arī ir zināms, ka tie nemaz nav veselīgi. Pats kaitīgākais čipsos ir tajā esošais sāls daudzums. Vienā vidēja izmēra čipsu paciņā, piemēram ar sāls un etiķa garšu, ir 500 miligrami nātrija jeb 1/4 ēdamkarote sāls. Viena šāda čipsu paciņa satur aptuveni trešdaļu no dienā ieteicamā sāls daudzuma.

unsplash.com

2. Virtuļi

Virtuļi, galvenokārt, sastāv no baltajiem miltiem, cukura un eļļas. Tā kā virtuļi tiek cepti lielā eļļas daudzumā, tas nozīmē to, ka tie ir bagāti ar transtaukiem. Transtauki negatīvi ietekmē holesterīnu. Ēdot ar transtaukiem bagātus produktus, pastāv iespēja, ka palielināsies sliktā holesterīna līmenis asinīs.

unsplash.com

3. Pomāde

Šī nav pomāde, kuru izmanto skaistumkopšanā. Par pomādi dēvē ne tikai dažādas ziedes, bet arī kādu īpašu konditorejas izstrādājumu. Pomāde tiek gatavota no cukura, želatīna, augu taukiem, sīrupa, glicerīna. Tā tiek izmantota dažādu kūku un toršu pagatavošanā jeb dekorēšanā. Būtībā tā ir ļoti salda masa, kura satur ļoti daudz cukura, teju 25 gramus uz vienu porciju. Pomāde ir ne tikai neveselīga, jo tā satur daudz cukura, bet arī tāpēc, ka tajā esošais glicerīns var atstāt negatīvu ietekmi uz nierēm.

unsplash.com

4. Frī ar siera mērci

Frī nepavisam nav veselīgi. Bet, ja tos apvieno ar siera mērci, šis ēdiens kļūst dubultā neveselīgs. Veikalos nopērkamās siera mērces ir bagātas ar nātriju. Atsevišķas siera mērces satur teju 19% no dienā ieteicamā nātrija jeb sāls daudzuma. Kā arī viena porcija siera mērces satur aptuveni 10% no dienā ieteicamā tauku daudzuma. Šis viss attiecas tikai uz siera mērci, bet arī paši frī kartupeļi ir bagāti sāli un taukiem.

unsplash.com

5. Konservētas zupas

Līdzīgi kā frī kartupeļi ar siera mērci un čipsi, arī veikalos pieejamās konservētās zupas ir bagātas ar sāli. Tieši tāpēc uztura speciālisti iesaka labāk pašiem gatavot zupas, nevis pirkt tās gatavas. Tādējādi būs iespējams kontrolēt sāls daudzumu.

pexels.com

6. Margarīns

Gatavojot brokastu maizītes, labāk izvēlēties sviestu nevis margarīnu. Margarīna lietošana palielina konorāro sirds slimību risku, jo tas ir bagāts ar transtaukiem. Jo cietāks margarīns, jo vairāk transtaukskābju tas satur.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija