5 neparasti veidi, kā, ēdot saldumus, samazināt vidukļa apkārtmēru

Uzturs 21.maijs 2022
 
pexels.com
Lai zaudētu lieko svaru, bieži vien liels uzsvars tiek likts uz saldumu/desertu izslēgšanu no ēdienkartes. Ja jums ļoti garšo saldumi, tad tas var būt visai mokoši. Izrādās, ka saldumus drīkst ēst arī tie, kuri vēlas zaudēt svaru. Atliek tikai piekopt veselīgus saldumu ēšanas paradumus, tādējādi var neuztraukties par svara pieaugumu, bet gan priecāties, ka vidukļa apkārtmērs samazinās! 

pexels.com

1. Kontrolējiet apēstās porcijas lielumu

Eksperte Lorēna Manakera atzīst, ka arī tievētāji drīkst ēst saldumus/desertus laikā, kad vēlas zaudēt svaru. Svarīgi, lai šo saldumu ēšana neradītu nevēlamu efektu (svara pieaugumu), ir sekot līdzi apēstās porcijas lielumam. Ja tiks apēsts pārāk liels daudzums saldumu, tas tik tiešām var veicināt svara pieaugumu. Lai kontrolētu apēsto saldumu/desertu daudzumu, ieteicams ēst tādus našķus, kuri jau iepriekš ir sadalīti pa porcijām, piemēram, šokolādes batoniņus.

pexels.com

2. Ēdiet desertu kopā ar zaļo tēju

Var šķist, ka saldumu ēšana neiet kopā ar zaļo tēju. Tomēr, ja vēlaties zaudēt svaru, tad šī produktu kombinācija ir izcila un veselīga. Zaļā tēja satur kofeīnu un ķīmisko savienojumu, kuru sauc epigallokatehīna gallātu. Ir pierādīts, ka šīs abas lietas veicina svara zaudēšanu.

pexels.com

3. Ēdiet dabīgos saldumus

Kā jums šķiet, kura produktu grupa varētu piederēt pie dabīgajiem saldumiem? Tie ir augļi! Augļi lieliski palīdzēs mazināt kāri pēc saldumiem, vienlaikus nodrošinot organismu ar nepieciešamajām šķiedrvielām, kuras var palīdzēt kontrolēt apetīti un veicināt sāta sajūtu. Lai apmierinātu tieksmi pēc saldumiem, pagatavojiet kādu augļu desertu.

pexels.com

4. Atļaujiet sev apēst to, ko vēlaties

Reizēm sevis pārlieku ierobežošana, lai zaudētu svaru, var radīt pretēju efektu. Uztura speciālists Teilors Veselijs atzīst, ka brīdī, kad no uztura izslēdzam atsevišķus pārtikas produktus, kurus mēs alkstam, tieksme pret tiem var tikai palielināties. Kāre pēc konkrētiem produktiem pieaugs tik ļoti, ka beigās apēdīsiet tos daudz vairāk nekā nepieciešams jeb būtu apēdis brīdī, kad tie pirmoreiz sakārojās.

pexels.com

5. Pirms deserta vienmēr kārtīgi paēdiet

Lai samazinātu tieksmi pēc desertiem/saldumiem un neapēstu tos pārlieku daudz, ieteicams pirms to notiesāšanas apēst uzturvielām bagātu maltīti. Ja desertus ēdīsiet tukšā dūšā, tad pastāv iespēja, ka ne tikai apēdīsiet vairāk, bet arī negatīvi ietekmēsiet svaru.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija