5 augļi, kurus dietologi neiesaka ēst, ja vēlaties notievēt

Uzturs 23.maijs 2022
 
pexels.com
Lai arī augļi ir ļoti veselīgi un tos iesaka lietot uzturā, tomēr atsevišķi augļu veidi var nenākt par labu figūrai. Šie pieci augļi satur daudz kaloriju un cukura. Tāpēc, ja vēlaties zaudēt liekos kilogramus, ieteicams neaizrauties ar šo augļu ēšanu!

unsplash.com

1. Avokado

Lai gan avokado ir izcils veselīgo tauku avots, tas var veicināt svara pieaugumu, ja jūs to ēdat regulāri un lielos daudzumos. Aptuveni 100 grami avokado satur 160 kalorijas. Šo augli eksperti iesaka iekļaut ēdienkartē, lai uzņemtu vērtīgos, veselīgos taukus, taču ievērojiet mērenību!

unsplash.com

2. Kokosrieksti

Kokosriektos esošo ūdeni uztura speciālisti iesaka lietot ikvienam, jo tas ir ļoti veselīgs. Citās domās eksperti ir par kokosriekstā esošo balto mīkstumu jeb pašu riekstu. Kokosrieksta baltā daļa satur daudz kaloriju un ogļhidrātu. Līdz ar to, ja esat iecienījis šo riekstu, bet vēlaties zaudēt svaru, no tā būs jāatsakās.

unsplash.com

3. Žāvēti augļi

Žāvētajos augļos, piemēram, plūmēs, rozīnēs u.c., ir daudz vairāk kaloriju nekā to nežāvētajās versijās. Tas ir pateicoties tam, ka žāvētie augļi nesatur ūdeni. Viens grams rozīņu satur daudz vairāk kaloriju nekā tāds pats daudzums vīnogu. Aptuveni viena tase rozīņu satur 500 kaloriju, plūmes - vairāk nekā 450 kalorijas.

unsplash.com

4. Banāni

Banāni ir ļoti veselīgi, bet tajā pašā laikā barojoši. Viens vidēji liels banāns satur aptuveni 150 kalorijas, kas ir teju 38 grami ogļhidrātu. Līdz ar to, ja katru dienu apēdat vismaz divus līdz trīs banānus, tie var veicināt svara pieaugumu. Eksperti iesaka dienas laikā apēst ne vairāk kā vienu banānu.

unsplash.com

5. Mango

Eksperti izceļ, ka tādi tropiskie augļi kā, piemēram, mango un ananasi var saturēt ļoti daudz kaloriju. Kā rezultātā, bieži un lielos daudzumos ēdot šādus augļus, var palielināties svars. Tāpēc, ja vēlaties atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, labāk izvairieties no mango, lai arī tie ir ļoti gardi.

Svarīgi! Eksperti atgādina, ka visi šie pieci augļi ir veselīgi un nevajadzētu tos kategoriski izslēgt no ēdienkartes, ja tie ļoti kārojas. Bieža to ēšana lielos daudzumos var negatīvi ietekmēt jūsu centienus zaudēt lieko svaru. Svarīgi ir kontrolēt porciju lielumu!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

No 113kg uz 80kg pateicoties visiem, autora pieminētajiem, ļaunajiem augļiem! Šis ir stulbākais , ko jebkad esmu lasījis! Varbūt nevajag piebāzt sevi ar desām, maizi, bulciņām un visiem pārējiem pusfabrikātiem pirms vainot augļus

23.maijs 2022 Atbildēt

Augļi ir ļoti vērtīgi! Tos vajag ēst pirms ēdienreizēm, jo "'īedarbina"' gremošanas fermentus. Ēdu tik, cik gribas! Portāliem nevajag pandēmijas laikā publicēt bulciņu, cepumu,picu,keksiņu un citu neveselīgu ēdienu receptes. Staigā kā grūtnieces pa ielām! Arī virieši!

23.maijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija