15 olbaltumvielām bagāti produkti, kas palīdz samazināt svaru

Uzturs 2.jūnijs 2022
 
pexels.com
Olbaltumvielām bagāti produkti spēj sniegt organismam daudz laba, piemēram, tie palīdz veidoties muskuļiem, rada sāta sajūtu un veicina svara zudumu.

Uzziniet, kuri ir olbaltumvielām bagātākie pārtikas produkti, kuri var palīdzēt cīņā ar liekajiem kilogramiem!

pexels.com

1. Pupiņas

Eksperti izceļ, ka labākās pupiņas (kurās ir visvairāk olbaltumvielu) ir tieši melnās pupiņas un sviesta pupiņas.

Melnās pupiņas ir ļoti labs un lēts olbaltumvielu avots. Tās ir lielisks olbaltumvielu avots, jo tās var pagatavot daudz dažādos veidos. Savukārt atsevišķas sviesta pupiņu šķirnes uz 100 gramiem satur pat 21 gramu olbaltumvielu.

pexels.com

2. Kukurūza

Kukurūza ir ne tikai ļoti labs olbaltumvielu, bet arī šķiedrvielu un minerālvielu (piem., kalcija) avots. Aptuveni viena tase svaigas dzeltenās kukurūzas satur 15,6 gramus olbaltumvielu jeb proteīna.

pexels.com

3. Lasis

Visbiežāk lasi uzskata par izcilu omega-3 taukskābju avotu, jo tā ir trekna zivs. Taču lasis organismam ir vērīgs ne tikai pateicoties omega-3 taukskābēm, bet arī olbaltumvielām. Ēdot lasi, jūs ātri varat iegūt sāta sajūtu.

pexels.com

4. Kartupeļi

Kartupeļus mēdz uzskatīt par cieti saturošu ogļhidrātu produktu. Tomēr kartupeļi var būt arī labs proteīna avots. Viens vidēji liels kartupeli ar mizu satur nedaudz vairāk par 4 gramiem olbaltumvielu. Tomēr, ja vēlaties uzņemt olbaltumvielas ar kartupeļiem, esiet uzmanīgi ar to, ko tiem pievienojat klāt, lai neuzņemtu ļoti lielu kaloriju daudzumu.

pexels.com

5. Brokoļi

Viena glāze neapstrādātu brokoļu satur aptuveni 2,6 gramus olbaltumvielu. Lai arī tas var šķist visai maz, šis dārzenis ir arī lielisks citu minerālvielu avots, piemēram, folātu un kālija. Brokolis ir arī ļoti labs mazkaloriju dārzenis. Viena glāze brokoļu satur vien 31 kaloriju.

pexels.com

6. Ziedkāposti

Ziedkāposti ir izcils olbaltumvielu avots, kas satur ļoti maz kaloriju. Viena glāze sasmalcināta ziedkāposta satur tikai 27 kalorijas, bet tajā pašā laikā arī 2 gramus olbaltumvielu.

pexels.com

7. Olas

Olas ir viens no labākajiem olbaltumvielu un veselīgo tauku avotiem. Pētījumos ir pierādīts, ka, ēdot olas, cilvēki ātrāk izjūt sāta sajūtu, kā arī samazinās iespēja pārēsties. Olas palīdz uzturēt ilgāku sāta sajūtu visas dienas garumā.

pexels.com

8. Vistas fileja

Vistas fileju var dēvēt par liesu olbaltumvielu avotu. Eksperti iesaka, ja vēlaties palielināt dienā uzņemto olbaltumvielu daudzumu, ieteicams vistas krūtiņu ēst bez ādas. Aptuveni 136 gramus smaga vistas krūtiņa (bez ādas) satur 26 gramus olbaltumvielu.

pexels.com

9. Auzu pārslas

Aptuveni 100 grami auzu pārslu organismu var nodrošināt ar 17 gramiem olbaltumvielu. Eksperti iesaka, izvairieties no veikalā nopērkamajām auzu pārslām, kurām jau ir pievienoti klāt aromatizētāji, dažādas garšas. Šādi uzņemsiet lieku daudzumu cukura. Labāk mājās pašiem pagatavot gardu auzu pārslu putru, kurai ir pievienoti klāt, piemēram, augļi vai rieksti.

pexels.com

10. Tuncis

Tuncis ir labs olbaltumvielu avots, kas satur maz kaloriju. Tuncis ir liesa zivs, kurai ir minimāls tauku saturs. Pateicoties šīs zivs maigajai garšai, pastāv plašs klāsts, kur izmantot tunci, piemēram, salātos, sviestmaizēs u.c.

pexels.com

11. Pākšaugi

Pākšaugos ir gan daudz šķiedrvielu, gan olbaltumvielu. Tādējādi pākšaugus iesaka lietot uzturā tiem cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, jo tie var būt diezgan sātīgi.

unsplash.com

12. Kaņepju sēklas

Tikai viena ēdamkarote kaņepju sēklu satur aptuveni 9,5 gramus olbaltumvielu. Pievienojiet kaņepju sēklas klāt putrām, salātiem un citiem ēdieniem.

unsplash.com

13. Saulē kaltēti tomāti

Saulē kaltēti tomāti spēj papildināt daudzus ēdienus ar lielisku garšu. Tie ir gan labs olbaltumvielu, gan citu minerālvielu un šķiedrvielu avots.

pexels.com

14. Grieķu jogurts

Grieķu jogruts ar zemu tauku saturu ir ļoti labs produkts, kuru lietot, ja vēlaties zaudēt liekos kilogramus. Aptuveni 200 gramus liels grieķu jogurta trauciņš var saturēt pat 19 gramus olbaltumvielu. Svarīgi, pirms iegādāties grieķu jogurtu, ir izpētīt, vai tam nav pievienots klāt ļoti daudz cukurs.

pexels.com

15. Piens

Protams, arī piens ir izcils olbaltumvielu avots. Ja jums nav laktozes nepanesamība un varat lietot pienu bez nepatīkamām sajūtām pēcāk, tad šis ir ļoti labs produkts, lai uzņemtu svarīgās olbaltumvielas. 220 mililitri piena satur 8 gramus olbaltumvielu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija