Dietologi izceļ 7 veselīga uztura padomus, kuriem nevar ticēt

Uzturs 8.jūnijs 2022
 
pexels.com
Neticiet visam, ko dzirdat! Dietologi, veselības speciālisti dalās ar sliktākajiem padomiem, kurus ir dzirdējuši saistībā ar "veselīgu uzturu".

unsplash.com

1. "Reizi nedēļā nepieciešams ievērot 24 stundu atslodzi"

Eksperti norāda, ka šāda 24 stundu atslodze ir ļoti neveselīga. Šādās atslodzes dienās ir ļoti grūti visas dienas garumā uzturēt veselīgu cukura līmeni asinīs, kā arī saglabāt enerģiju. Atslodzes vietā uztura speciālisti iesaka labāk ieturēt veselīgas un sabalansētas matītes visas dienas garumā. Katrā ēdienreizē iekļaujiet augļus vai dārzeņus, liesās olbaltumvielas, graudaugus.

unsplash.com

2. "Dienās, kad plānojat lietot alkoholu, ēdiet mazāk, lai neuzņemtu par daudz kaloriju"

Uztura speciālisti izceļ, ka šis padoms ir ļoti muļķīgs. Tas ne tikai var veicināt ēšanas traucējumus, bet arī svara pieaugumu. Ja dienas laikā neēdat pietiekami daudz, jūs ķermeni nenodrošinat ar visām tam nepieciešamajām uzturvielām, kalorijām. Brīdī, kad sāksiet lietot alkoholu, jums teju uzreiz kārosies našķi un apēdīsiet visu, kas vien būs acu priekšā. Un tas nav veselīgi! Dienās, kad plānojat lietot alkoholu, ieteicams ēst olbaltumvielām, šķiedrvielām un veselīgajiem taukiem bagātas maltītes.

unsplash.com

3. "Ievēro zemu olbaltumvielu, bet augstu tauku un ogļhidrātu diētu"

Ja jūs vēlaties zaudēt liekos kilogramus, būt formā un vesels, tad šis nebūs tas labākais uztura padoms. Diētas ar augstu olbaltumvielu, tauku un zemu ogļhidrātu saturu ir veids kā zaudēt liekos kilogramus.

unsplash.com

4. "Neēdiet augļus, tie satur ļoti daudz cukura"

Uztura speciālisti norāda, ka augļu cukurs nav kaitīgs. Veselībai kaitīgāks ir cukurs, kas atrodas, piemēram, pārstrādātajā pārtikā (konfektēs, limonādēs u.c.). Augļi satur cukuru, bet tajā pašā laikā tajos ir arī sastopami vērtīgie vitamīni, šķiedrvielas un minerālvielas. Ja vēlaties būt veselīgi, neizslēdziet no ēdienkartes augļus.

unsplash.com

5. "Košļā košļājamo gumiju, tīri zobus vai dzer ūdeni, lai samazinātu apetīti"

Eksperti norāda, ka dažādi padomi, kā samazināt izsalkumu brīžos, kad jūtamies izsalkuši, lai zaudētu svaru, ir muļķīgi. Speciālisti min, ka no psiholoģiskā viedokļa šādi ieradumi, piemēram, košļāt košļājamo gumiju, lai neēstu, ir ļoti kaitīgi. Tādējādi rodas neveselīgas attiecības ar ēdienu.

unsplash.com

6. "Neēdiet olu dzeltenumus"

Bieži vien cilvēki, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, min, ka izvairās no olu dzeltenumu ēšanas. Cilvēki uzskata, ka ēdot produktus, kas satur taukus, uzreiz pieņemsies svarā. Līdz ar to viņi cenšas izskaust no ēdienkartes visus pārtikas produktus, kuru sastāvā ir tauki. Tomēr eksperti min, ka tā ir ļoti liela kļūda. Piemēram, olu dzeltenumi ir labs A un D vitamīna, kā arī veselīgo tauku avots.

unsplash.com

7. "Dzer nevis ēd augļus un dārzeņus"

Dietalogi norāda, ka šis ir viens no vissliktākajiem uztura padomiem. Viņi min, ka spiežot sulu no augļiem un dārzeņiem, tiek zaudēts ļoti liels šķiedrvielu daudzums, kas ir būtiski svarīgs organismam. Sulas ir veselīgas, taču nevajadzētu augļus un dārzeņus uzņemt tikai šādā veidā. Kā arī vienmēr spiežot sulu vai taisot smūtiju, iespējams, uzņemt daudz vairāk kaloriju nekā augļus/dārzeņus apēdot tādus, kādi tie ir.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija